Ciprian Tătărușanu împlinește 37 de ani. Biografie și palmares: A fost declarat cel mai bun portar de fotbal din România

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 08 nov 2023, 01:35

Ciprian Tătărușanu

Sursa: https://web.facebook.com/tatarusanul

Pe data de 9 februarie, Ciprian Tătărușanu împlinește 37 de ani.

Unul dintre cei mai cunoscuți portari de fotbal din România, Ciprian Tătărușanu, împlinește 37 de ani joi, 9 februarie.

Cine este Ciprian Tătărușanu

Anton Ciprian Tătărușanu s-a născut pe 9 februarie 1986 în București, este un fotbalist român care evoluează la clubul Milan din Seria A.

Citește și: Topul celor mai scumpe transferuri din fotbal în iarna lui 2023. Englezii au cumpărat cei mai scumpi jucători

Primul său meci în Liga I l-a jucat pe data de 23 mai 2007, în meciul Unirea Urziceni- Gloria Bistrița, rezultat final 0-1. A ajuns la Steaua în schimbul sumei de 1.500.000 de euro, fiind astfel cel mai scump portar transferat în campionatul României.

Tătărușanu a debutat în Europa League pe data de 16 iulie 2009 în victoria Stelei cu 2-0 în fața echipei Ujpest FC.

Pe 2 august 2009 a jucat primul meci în Liga I în tricoul Stelei împotriva clubului Ceahlăul Piatra Neamț, câștigat cu scorul de 2–0. Pe 19 august 2010, a apărat două penalty-uri în cadrul Play-offului Europa League (cele executate de Boris Smiljanić și Endogan Adili). Pe 21 februarie 2013, în faza șaisprezecimilor Europa League, Ciprian Tătărușanu a fost din nou decisiv la loviturile de departajare contra olandezilor de la Ajax Amsterdam, apărând penaltiul executat de Lasse Schone, și calificând-o pe Steaua București în optimile Europa League.
La echipa națională a României a debutat la data de 17 noiembrie 2010, într-un meci amical împotriva Italiei.

La începutul anului 2014, a refuzat să-și prelungească contractul cu Steaua București, care urma să expire în vara, și pe 9 iunie 2014 el a semnat un contract pe 5 ani cu echipa italiană ACF Fiorentina.

Din 2023 a semnat cu echipa italiană AC Milan.

Tătărușanu este căsătorit și are 3 copii

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Soția lui Ciprian Tătărușanu, Antoaneta, a fost considerată mereu una dintre cele mai frumoase soții de fotbaliști. Aceasta arată incredibil după trei nașteri și întoarce privirile oriunde apare. Ciprian și Antoaneta sunt împreună din 2010.

Cuplul are doi băieți: Sebastian și Matei, iar în martie 2019 a venit pe lume și Isabel. 

Citește și: Leo Messi vrea să plece de la PSG? Care este decizia finală luată de către atacant

După fiecare naștere, Neti (33 de ani) a revenit la formele inițiale într-un timp record. Pe contul de sau personal de Instagram, soția lui Tătărușanu postează des fotografii din vacanță.

Cei doi s-au căsătorit în 2022, după 10 ani de relație.

Presa din Italia a remarcat faptul că Antoaneta este foarte discretă în mediul online, lucru care îl caracterizează dintotdeauna și pe fostul internațional român.  

Anul trecut, pe 26 mai, Antoaneta și Ciprian și-au jurat iubire eternă la Villa d'Este, aflată în apropierea lacului Como.

Locația este folosită deseori cu același scop ca cel al soților Tătărușanu.

Sursă: digisport.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?