Circulație restricționată în Piața Unirii. Autoritățile au descoperit tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii

Author: Diana Tilă
Actualizat: 18 oct 2023, 07:55

Circulație restricționată în Piața Unirii. Autoritățile au descoperit tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii

Sursa: Facebook Primaria Sectorului 4

Noi probleme în zona Pasajului Unirii. Asfaltul a cedat în două locuri, mai mult de o palmă, iar traficul a fost restricționat.

Primăria Sectorului 4 a cerut miercuri, 18 ianuarie, restricționarea circulației rutiere în Piața Unirii din centrul Capitalei pentru mașinile mai mari de 3,5 tone, deoarece asfaltul a cedat în două locuri.

Noi probleme în zona Pasajului Unirii. Asfaltul a cedat în două locuri
[Sursa: Facebook Primaria Sectorului 4]

Citește și: București, orașul statului degeaba... în trafic. Câte ore pierde în fiecare an un șofer bucureștean din cauza ambuteiajelor

Circulație restricționată în Piața Unirii. Autoritățile au descoperit tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii

Potrivit unui comunicat de presă preluat de agenția News.ro, circulația rutieră va fi restricționată pentru vehiculele menționate în intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței și în intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu. Singurele excepții sunt mijloace de transport în comun și cele de intervenție de urgență.

„În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, citat de News.ro.

Citește și: Cum s-a produs, de fapt, accidentul mortal de la Pasajul Unirii. Ce a declarat șoferul grec

Platoul Unirii este încadrat în clasa de risc 4 dintr-un total de 5 puncte, după ce asfaltul a cedat. Astfel, primăria a decis miercuri, 18 ianuarie, ca traficul din zonă să fie restricționat pe mai multe artere.

În acest context, mașinile nu vor mai putea circula pe prima bandă de circulație dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanță de 25 de metri. Și banda 3 va fi blocată pe sensul de mers dinspre strada Halelor-Splaiul Independenței către Mitropolie.

”În acest moment, traficul rutier în zona Pieței Unirii este restricționat, pentru toate categoriile de vehicule, pe banda numărul 1, dinspre Bulevardul Corneliu Coposu către bulevardul I.C. Brătianu, pe o distanță de 20-25 de metri, precum și pe banda numărul 3, sensul de mers dinspre strada Halelor-Splaiul Independenței către Mitropolie.

Cât privește măsura restricționării circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență, aceasta urmează să fie discutată și analizată în Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuției să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial ”  - a anunțat Primăria Sectorului 4.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Citește și: Un nou incident în Pasajul Unirii din Capitală! Un camion a rămas blocat pe prima bandă de circulație

Un reprezentant al Primăriei din sectorul 4 susține că de vină este o avarie la o conductă veche, care a permis infiltrarea apei inclusiv în pasajul în care au avut loc numeroase accidente. 

" O conductă veche de peste 30 de ani care a cedat, a permis acumularea apei in subteran si mai mult a permis infiltrarea apei in sistemul constructiv al Pasajului Unirii. Lucrarea a fost predată celor de la Apa Nova pentru remedierea situației in cel mai scurt timp posibil", a declarat Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sector 4.  

De asemenea, Gheorghe Pătrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, a dezvăluit că:  "Este dramatic. Deja a depășit o oarecare limită a suportabilului. În momentul în care nu mai există sprijinul planșeului va ceda și se va lăsa cu niște efecte. Sigur, probabil vor fi și niște victime."

Marius Coaje, consilier investiții Primăria Sectorul 4: "Bucăți din stâlpii de susținere sunt efectiv măcinați, toată îmbrăcămintea, toată tencuiala acestor stâlpi este căzută, fierul este la vedere, este torsionat."

Citește și: Prima reacție a pasagerilor din autocarul care a fost strivit de delimitatorul de viteză de la Pasajul Unirii. Șoferul ar fi condus 16 ore neîntrerupt

Nicușor Dan, primarul Capitalei: "Așa, la prima vedere investiția pe care trebuie să o facem acolo la pasajul de peste Dunăre, la Piața Unirii este de ordinul a 20 de milioane de lei. Evident că vrem să facem asta dar pentru asta ne trebuie bani."

Nu au găsit bani. Așa că au plasat responsabilitatea către Primăria Sectorului 4 care caută constructori. Lucrările la planșeul Unirii vor începe la mijlocul anului 2024.

 

Taguri: