City-break de Rusalii? Iată 3 locuri pe care le poți vizita rapid

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 feb 2024, 03:20

City-break de Rusalii? Iată 3 locuri pe care le poți vizita rapid

Sursa: PixaBay

Românii au parte de o binevenită mini-vacanță de 5 zile, cu ocazia Zilei Copiilor, dar și a zilei de Rusalii, iar acestea sunt câteva locuri de poveste din țară.

Salariații își doresc să profite din plin de cele 5 zile de mini-vacanță, fie că este vorba de un city-break sau pentru o vacanță mai lungă, în care relaxarea să fie pe primul loc.

Citește și: Ziua Copilului 2023: Cele mai frumoase locuri în care poți merge cu copilului de 1 iunie

Destinații ideale pentru un city-break relaxant de Rusalii

Destinații ideale pentru un city-break relaxant de Rusalii
[Sursa: PixaBay]

Această mini-vacanță de 5 zile este momentul ideal pentru ca românii să petreacă timp de calitate alături de prieteni sau familie, iar deși aceștia aleg să petreacă aceste zile în orașe din Europa, precum Londra, Milano, Paris, Roma şi Bruxelles, există și români ce aleg să descopere cât mai multe locuri ascunde din România.

Una dintre cele mai căutate locuri de vacanță din România este stațiunea balneară Băile Felix, acolo unde românii își doresc să aibă parte de o relaxare de 5 zile care să se le adaugă și puțin ajutor din punct de vedere medical. Chiar dacă prețurile au crescut față de anul trecut, un pachet la un pachet de patru stele poate ajunge la 1.200 de lei pentru o persoană, preț ce include, acces la toate piscinele și centru SPA și toate mesele zilei.

Delta Dunării este o atracție unică în țară, pe care tot mai mulți români își doresc să o viziteze pentru a descoperi numeroase peisaje de neuitat, preparate culinare delicioase şi oameni cu adevărat unici. Aceasta este o destinație ideală pentru mini-vacanța de Rusalii, iar pentru a descoperi mai multe locuri ascunsă din țară puteți să faceți o plimbare până la plaja sălbatică de la Perişor. 

Orașul Sighișoara, dar și toate zonele din jurul acestuia ascund multe atracții turistice medievale, rupte din basme, iar cetatea medievală Saschiz este una dintre ele. Aceasta a fost ridicată pe ruinele unei foste fortificații române și avea rolul de a păzi drumul care legă Rupea de Sighișoara, iar peisajele pe care puteți să le vedeți o să vă taie respirația.

Citește și: Ziua Cincizecimii sau Rusaliile 2023: Ce semnificație are Pogorârea Sfântului Duh în calendarul ortodox?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Tradiții de Rusalii

Tradiții de Rusalii
[Sursa: PixaBay]

Rusaliile sunt sărbătorite de credincioși la 50 de zile după Înviere, iar anul acesta sărbătoarea pică pe data de 4 Iunie, iar cu această ocazie, creștinii respectă numeroase tradiții. În aceste zile de Rusalii nu este bine ca gospodarii să facă treburi agricole deoarece se crede că ielele te pot prinde şi pedepsi.  

De altfel, este important ca în aceste două zile să se evite mersul în vie, în locuri pustii sau întunecate pentru a nu te întâlni cu spiritele rele. În Ardeal se practică un obicei unic, numit udatul nevestelor, se crede că acestea trebuie stropite cu apă pentru a fi sănătoase tot restul anului. 

Împănatul boului este o altă tradiție des întâlnită în România, iar oamenii defilează pe ulițe alături de un bou împodobit cu foarte multe flori. După ce aceștia ajung cu boul în fața bisericii, preotul îl va sfinți, după care îi va recompensa pe bărbați cu băutură, în jurul unei mese. Boul va fi eliberat, iar o fată va trebui să îl stăpânească, după care să ocolească masa de trei ori, iar aceasta se va căsători în acest an.

Citește și: Sâmbăta Morților 2023: Ziua în care se fac pomeniri, înainte de Rusalii

Sursa: antena3.ro