Ciulama de pui

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 03 oct 2020, 10:50

Deloc complicata!

 

Ciulama de pui
Ingrediente
1 kg carne pui
1 l apa
1 morcov
1 ceapa
1 patrunjel
1 lingura unt
1 lingura faina
Sare
Taiati carnea in bucatele potrivite. Puneti-o la fiert cu un litru de apa rece si sare. Carnea trebuie sa fie acoperita de apa.
Cand da in clocot, luati spuma de 2-3 ori. Adaugati un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba incet. Separat, intr-o cratita, prajiti, fara sa rumeniti o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Stingeti cu zeama in care a fiert carnea. Lasati sa dea in cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana, fara nici un cocolos. Turnati sosul peste carne, dupa ce ati scos zarzavatul si tineti mancarea fierbinte pe foc, fara sa fiarba.
Daca mancarea nu este servita imediat, tineti cratita in apa fierbinte, iar deasupra puneti cateva bucate de unt, ca sa nu se formeze pielita. Dupa gust, se mai pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa.

Ingrediente

1 kg carne pui
1 l apa
1 morcov
1 ceapa
1 patrunjel
1 lingura unt
1 lingura faina
Sare


Mod de preparare

Taiati carnea in bucatele potrivite.

Puneti-o la fiert cu un litru de apa rece si sare.
Carnea trebuie sa fie acoperita de apa. Cand da in clocot, luati spuma de 2-3 ori. Adaugati un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba incet.
Separat, intr-o cratita, prajiti, fara sa rumeniti o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Stingeti cu zeama in care a fiert carnea. Lasati sa dea in cateva clocote.

Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana, fara nici un cocolos. Turnati sosul peste carne, dupa ce ati scos zarzavatul si tineti mancarea fierbinte pe foc, fara sa fiarba. 
Daca mancarea nu este servita imediat, tineti cratita in apa fierbinte, iar deasupra puneti cateva bucate de unt, ca sa nu se formeze pielita.
Dupa gust, se mai pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt.
Mancarea devine mai gustoasa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.