"Ciuperca neagră", infectia care afecteaza pacientii cu COVID-19 din India, a ajuns tot mai aproape de Romania! Iata unde s-au inregistrat recent primele 10 cazuri

Autor: Ana Filip
Actualizat: 25 iul 2022, 01:40

Afectiunea extrem periculoasa denumita "ciuperca neagra", care ataca pacientii cu COVID-19, se extinde din ce in mai rapid. Iata in ce tara din apropierea Romaniei s-au inregistrat primele 10 cazuri.

Un nou motiv de ingrijorare pentru omenire! "Ciuperca neagra" care a inceput sa se minifeste la bolnavii de COVID-19 din India, se extinde din ce in ce mai rapid. Potrivit romaniatv.net, infectia fungica letala ce afecteaza bolnavii infectati cu noul coronavirus si chiar si pe cei care au trecut deja prin boala si au imunitatea scazuta, a ajuns si in Rusia, unde s-au inregistrat primele 10 cazuri.

"Ciuperca neagra" din ce in ce mai aproape de tara noastra!

Conform precizarilor facute de specialisti, "ciuperca neagra" patrunde pe caile respiratorii ale oamenilor care deja sufera de COVID-19 sau au trecut deja prin boala si se raspandeste rapid in tot corpul. Se pare ca oamenii se pot infecta in momentul in care intra in contact cu un anumit tip de mucegai.


Ceea ce este si mai bizar, este faptul ca cele zece cazuri de infectie cu "ciuperca neagra" raportate in Rusia, au fost depistate la pacienti aflati in stare grava, care nu ar avea cum sa calatoreasca in India, acolo unde se inregistrasera pana acum primile astfel de cazuri.

„Din câte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”, a

declarat un specialist, potrivit romaniatv.net

Primele cazuri de infectie cu "ciuperca neagra" au fost depistate in India, acolo unde continua sa apara la pacientii bolnavi de COVID-19. Conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, aceasta infectie este determinata de un grup de mucegaiuri denumite "mucormicete", care cresc in sol si în materia organica aflata in putrefactie. Putand sa apara in sol, plante, gunoi de grajd și fructe și legume în descompunere.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Este omniprezent și se găsește în sol și aer și chiar în nas și mucusul persoanelor sănătoase”, a

precizat dr. Nair din India. potrivit romaniatv.net

Totodata medicul a mai subliniat si faptul ca aceasta afectiune "ciuperca neagra" ce are o rata a mortalitatii de 50%, poate fi declansata de utilizarea steroizilor, ce sunt folositi in tratarea pacienților cu COVID-19 aflaţi în stare grava la terapie intensiva. Aceasta afectiune afecteaza mult sinusurile, creierul si plamanii pacientilor si poate dauna si mai mult persoanelor diabetice, celor care au cancer sau persoanele cu HIV/SIDA. 

Citeste si: Zece cazuri de pacienti infectati cu tulpina indiana depistate in Romania! Iata unde au fost descoperite!

Citeste si: Specialiștii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu COVID-19?