Ingrediente
Ciuperci proaspete 1 kg
Ceapa 400 g
Ulei 60 ml
Pasta tomate 100 g
Gris 300 g
Oua 4 buc
Patrunjel 1 leg
Vin alb sec 100 ml
Sare, piper
Ardei gras 150 g
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt si ardeiul gras se calesc in ulei.
Se adauga pasta de tomate diluata cu vin si se fierbe la foc mediu.
Ciupercile curatate de pielite si taiate in patru se calesc separat si se amesteca cu ceapa si ardei.
Se da gust si se presara verdeata tocata marunt.
Se pregatesc galustele de gris.
Intr-un castron se bat ouale cu 2 linguri de ulei ca pentru omleta, cu putina verdeata.
Se toarna grisul in ploaie amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena care se portioneaza cu lingura direct in vasul cu apa clocotita.
Se intrerupe fierberea de 2-3 ori cu apa rece, apoi se ia vasul de pe foc.
Galustele se scurg de apa si se introduc in sosul de ciuperci.
Se servesc calde cu verdeata deasupra.