Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete
2 cepe rosii
2-3 catei de usturoi
Dafin, cimbru, sare piper, ulei de masline
350 g smantana dulce de gatit
Un
30 ml brandy
O legatura patrunjel
Paine prajita pentru servit
Mod de preparare
Se curata ciupercile, se taie in sferturi si se prajesc la foc iute, intr-o lingura de ulei de masline, pana devin aurii.
Intr-o tigaie separata, se caleste ceapa tocata julienne, impreuna cu usturoiul zdrobit, sare, piper, dafin, cimbru si nucsoara.
Cand s-au colorat putin, se flambeaza cu putin brandy, iar cand s-a evaporat alcoolul, se adauga ciupercile si smantana.
Se fierbe cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se adauga patrunjelul proaspat tocat si se serveste cu paine prajita.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii