Ciuperci în cuib de mămăligă

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Sursă de proteină vegetală!

Ingrediente:

500 gr ciuperci, 150 gr ceapă, 100 ml ulei, 10 gr amidon, boia dulce, usturoi, sare, piper, verdeaţă, mălai

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt împreună cu usturoiul şi se călesc în tigaie până când ceapa devine sticloasă, apoi se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi, boia dulce şi se calelsc. Apoi se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă timp de 15 minute.
Pentru obţinerea unui sos mai consistent se dizolvă 1 lingură de amidon cu supă şi se adaugă peste ciuperci. La final se condimentează cu sare şi piper iar pentru aspect şi gust se adaugă mărar şi pătrunjel tocat mărunt.

Între timp se pregăteşte mămăliga astfel: se pune 1 L de apă cu sare şi ulei pe foc iar când dă în clocot se adaugă mălaiul sub formă se ploaie şi se amestecă timp de 10-15 min la foc domol.
Pentru obţinerea cuibului de mămăligă se folosesc 2 boluri, în primul bol se adaugă 4-5 linguri de mămăligă iar cu celălalt bol se tasează mămăliga până la obţinerea unui cuib. Când mămăliga se răceşte se îndepărtează bolurile, iar în interior se servesc ciupercile.

 

Taguri: