Clasa pregatitoare da batai de cap Ministerului Educatiei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:21

Parinti nedumeriti, zeci de intrebari, copii prea mici sa stea in banci si totusi autoritatile ne spun sa fim calmi.

Totul va fi gata pana in septembrie- evaluarea psihologica a copiilor, repartizarea elevilor din clasele pregatitoare si dotarea scolilor cu mobilier special.

Pe hartie totul pare bine pus la punct, numai ca parintii au indoieli serioase! "Era bine in gradinita nu la scoala mai ales sa se ingradeasca dreptul de a alege scoala..si nu stiu daca scolile sunt pregatite sa ii primeasca...pregatita e ea dar ii fura un an din copilarie"

In martie va incepe prima etapa a inscrierii in clasa pregatitoare.
Teoretic, parintii ar putea sa isi inscrie copilul la orice scoala, practic insa este o loterie: nimeni nu le ofera garantia ca micutul lor va merge la scoala pe care si-o doresc.

Singura optiune sigura este inscrierea copiilor la scolile din zona in care locuiesc. Unii parinti sunt atat de suparati pe autoritati ca au decis sa apeleze la justitie! Magistratii au amanat insa procesul pe motiv ca partile citate, Guvernul si Ministerul Educatiei, nu au avut timp sa isi pregateasca apararea.


Daca ordinul Ministerului Educatiei va fi pus in aplicare atunci peste 150 de mii de copiii vor trebui sa mearga anul acesta la scoala in clasa pregatitoare si in clasa intai.




 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?