Clatite cu branza

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 03 oct 2020, 13:50

Clatite sarate

 

Clatite cu branza
Clatite sarate
Ingrediente
Pt aluat clatite (aprox 15 buc)
3 oua
300 ml lapte
300 ml apa minerala
300 g faina
30 g unt topit
1 varf lingurita de sare
1 lingura zahar
Esenta de vanilie
Pt umplutura:
250 ml smantana
1 lingura branza rasa
300 g branza
1 lingura smantana
1 ou
1 lingurita faina
Sare
Mod de preparare
Puneti faina intr-un castron, faceti loc la mijloc si spargeti ouale. Adaugati sarea, zaharul si laptele. Bateti totul bine cu o furculita, pana se desfac toate cocoloasele; adaugati untul topit, amestecand continuu. Daca puteti, lasati compozitia sa se odihneasca aprox o ora. Puneti o tigaie cu coada la incins, la foc potrivit. Ungeti tigaia cu unt topit sau cu ulei, cu ajutorul unei pensule.
Turnati o lingura plina de compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele si se aseaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund.
Daca totusi se ingroasa, se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri.
Separat, se fraca branza de vaca cu smantana, un ou, faina si sare. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele, se intorc marginile inauntru si se ruleaza. Se aseaza toate intr-o forma rezistenta la foc, se toarna o ceasca de smantana indoita cu lapte in care s-a pus putina sare, deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptor jumatate de ora.

Ingrediente

Pentru aluatul de clatite (aprox 15 buc):
3 oua
300 ml lapte
300 ml apa minerala
300 g faina
30 g unt topit
1 varf lingurita de sare
1 lingura zahar
Esenta de vanilie

Pt umplutura:
250 ml smantana
1 lingura branza rasa
300 g branza
1 lingura smantana
1 ou
1 lingurita faina
Sare


Mod de preparare


Puneti faina intr-un castron, faceti loc la mijloc si spargeti ouale.

Adaugati sarea, zaharul si laptele. Bateti totul bine cu o furculita, pana se desfac toate cocoloasele; adaugati untul topit, amestecand continuu. Daca puteti, lasati compozitia sa se odihneasca aprox o ora.
Puneti o tigaie cu coada la incins, la foc potrivit. Ungeti tigaia cu unt topit sau cu ulei, cu ajutorul unei pensule. Turnati o lingura plina de compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa acopere tot fundul.

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
Se fac pe rand toate clatitele si se aseaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund. Daca totusi se ingroasa, se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri.
Separat, se fraca branza de vaca cu smantana, un ou, faina si sare. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele, se intorc marginile inauntru si se ruleaza.
Se aseaza toate intr-o forma rezistenta la foc, se toarna o ceasca de smantana indoita cu lapte in care s-a pus putina sare, deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptor jumatate de ora.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.