Pentru foi de clatite:
Lapte 1 L
Oua 3 buc
Faina 400 g
Mirodenii
Sare
Ulei 100 ml
Pentru umplutura:
Branza de vaci 500 g
Fructe de padure 150 g
Stafide 50 g
Smantana lichida 100 ml
Zahar 100 g
Coniac 60 ml
Unt 30 g
Mod de preparare
Se pregatesc foile de clatite.
Intr-un castron se bat ouale, se adauga faina, laptele, mirodenii, sare, ulei. Se amesteca, apoi compozitia se strecoara. Se prepara foile de clatite intr-o tigaie unsa cu ulei si bine incinsa.
Separat se pregateste umplutura.
Stafidele se pun la inmuiat in coniac. Intr-o tigaie se pune unt, se calesc fructele de padure, se sting cu coniac, se presara zahar, se lasa sa se reduca, apoi se pun intr-o sita la scurs.
Branza de vaci se amesteca cu stafide, fructe de padure, smantana lichida. Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite.