Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2 – 3 linguri unt topit
Optional coaja de portocala sau lamaie
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
100 g smantana
100 g stafide
1esenta de rom
2galbenusuri de ou
1 -2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
Coaja de lamaie.
Mod de preparare
Aluatul
Batem ouale cu un praf de sare si amestecam cu faina, ne ajutam de un tel pentru a adauga laptele, apoi putin unt topit apoi coaja de la o jumatate de protocala sau lamaie.
Lasam la rece cateva minute sa se “odihneasca” aluatul.
Umplutura
Puneţi la înmuiat stafidele (de preferat vin sau brandy) si amestecaţi-le din când în când.
Pasaţi bine brânza de vaci sau treceţi-o printr-o sită pentru a fi cât mai fină.
Frecaţi bine brânza cu gălbenuşurile de ou, smântâna, extractul de vanilie, zahărul si coaja de lămâie.
Adaugati si romul si incorporati stafidele.
Umpleţi clătitele cu crema de brânză cu stafide.