Clatite cu dulceata rapida de fructe de padure
Cost estimativ: 20 lei pt 6 persoane
Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2-3 linguri unt topit
Coaja rasa de la jumatate de portocala
Pentru sosul de visine:
50 g zahar
300 g fructe de padure proaspete
Mod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se omogenizeaza, pana cand
aluatul ajunge la consistenta unei smantani moi.
Se lasa la rece cateva minute, se toarna cu polonicul in tigaia bine incinsa si se prajesc pe ambele parti.
Dulceata rapida de fructe de padure
Se pun fructele la macerat, impreuna cu zaharul, timp de 20 de minute.
Cand si-au lasat multa zeama si zaharul s-a topit, se adauga o cescuta de apa si se fierb la foc mic, maxim 10 minute, avand grijsa sa se ingroase, dar sa nu se arda.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se serveste cu clatite si cu fructe de padure proaspete.
Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2-3 linguri unt topit
Coaja rasa de la jumatate de portocala
Pentru sosul de visine:
50 g zahar
300 g fructe de padure proaspete
Mod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se omogenizeaza, pana cand aluatul ajunge la consistenta unei
smantani moi.
Se lasa la rece cateva minute, se toarna cu polonicul in tigaia bine incinsa si se prajesc pe ambele parti.
Dulceata rapida de fructe de padure
Se pun fructele la macerat, impreuna cu zaharul, timp de 20 de minute.
Cand si-au lasat multa zeama si zaharul s-a topit, se adauga o cescuta de apa si se fierb la foc mic, maxim 10 minute, avand grijsa sa se ingroase, dar sa nu se arda.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se serveste cu clatite si cu fructe de padure proaspete.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”