Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2 -3 linguri unt topit
Coaja rasa de la ½ portocala
1 borcan de dulceata de caise
1 cutie de inghetata de vanilie
Mod de preparare
Aluatul
Batem ouale cu un praf de sare si amestecam cu faina, ne ajutam de un tel pentru a adauga laptele, apoi putin unt topit, coaja de portocala.
Lasam la rece cateva minute sa se “odihneasca” aluatul.
Intr-o tigaie nonaderenta, picurati 1-2 ml de ulei pe care il intindeti bine in toata tigaia.
Puneti-o pe foc si cand s-a incins bine, turnati cate un polonic de aluat, prajiti bine pe ambele parti circa 1-2 minute pana cand clatia devine usor aurie.
Scoateti clatitele pe o farufurie, iar cand s-au terminat de gatit, ungeti-le cu gem sau ducleata si puneti inghetata deasupra.