400 gr faina, 3 oua, 1 l lapte, 1 kg piersici, 50 gr zahar, 2 oua, coaja de lamaie, coaja de portocale, scortisoara, esenta de rom, esenta de vanilie, 50 ml coniac, 70 ml ulei
Pentru spuma de vin
50 gr zahar, 100 ml vin alb, 2 oua
Mod de preparare
Intr-un castron se bat ouale, se amesteca cu laptele, faina cernuta, esenta de rom si vanilie, coaja de lamaie si portocala, apoi se strecoara cu ajutorul unei site in alt castron pentru a nu ramane cocoloase
Separat se taie piersicile cubulete. Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga piersicile, iar la final se adauga scortisoara si se stropesc cu coniac. Cu aceasta compozitie se vor umple clatitele. Pentru spuma de vin se va proceda astfel: se pun intr-un castron ouale, vinul si zaharul pe foc la bain-marie si se bat in forta pana la obtinerea unei spume consistente.