Clatite cu piersici si spuma de vin

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un desert laborios!

Ingrediente

400 gr faina, 3 oua, 1 l lapte, 1 kg piersici, 50 gr zahar, 2 oua, coaja de lamaie, coaja de portocale, scortisoara, esenta de rom, esenta de vanilie, 50 ml coniac, 70 ml ulei

Pentru spuma de vin

50 gr zahar, 100 ml vin alb, 2 oua

Mod de preparare

Intr-un castron se bat ouale, se amesteca cu laptele, faina cernuta, esenta de rom si vanilie, coaja de lamaie si portocala, apoi se strecoara cu ajutorul unei site in alt castron pentru a nu ramane cocoloase
de faina. Din aceasta compozitie se formeaza foile de clatite in tigaia incinsa unsa in prealabil cu ulei.

Separat se taie piersicile cubulete. Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga piersicile, iar la final se adauga scortisoara si se stropesc cu coniac. Cu aceasta compozitie se vor umple clatitele. Pentru spuma de vin se va proceda astfel: se pun intr-un castron ouale, vinul si zaharul pe foc la bain-marie si se bat in forta pana la obtinerea unei spume consistente.
Aceasta spuma se serveste peste clatitele umplute cu piersici.

 

Taguri: