Clatite cu spanac la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
2 -3 linguri unt topit
Coaja rasa de la jumatate de lamaie

Pentru umplutura:
1 kg spanac congelat
200 g telemea vaca
Un praf de nucsoara

Pentru sosul bechamel:
O lingura de unt
O lingura de faina
Sare, piper, nucsoara
500 ml lapte
100 g cascaval


Mod de preparare

Aluatul
Se bat ouale cu un praf de
sare si se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele, unt topit, coaja de lamaie.
Se lasa la rece cateva minute sa se “odihneasca” aluatul.
Intr-o tigaie nonaderenta, unsa cu putin ulei sau unt topit se toarna cate un polonic de aluat si se prajeste bine pe ambele parti circa 1-2 minute pana cand clatita devine usor aurie.

Umplutura
Se rade branza, se amesteca cu nucsoara si cu spanacul oparit si stors bine.
Cu acest amestec se umplu clatitele, care apoi se pun int-o tava unsa cu putin unt sau ulei.
Deasupra se toarna sos bechamel si se rade cascaval.

Sosul bechamel
Se incinge untul intr-o craticioara, se adauga faina si se gateste cateva secunde. se asezoneaza, Apoi, se adauga treptat laptele si se aduce la fierbere.
Se da jos de pe foc si se amesteca, optional, cu cascaval ras.


Se baga la cuptor timp de15-20 minute, la 180 grade.
Style Definitions*/ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}



 

Taguri: