Clatite de post cu ciuperci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 02:19

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane

 

Ingrediente

O ceapa

Sare, piper, ulei de masline

1 kg ciuperci

Dafin, cimbru

O legatura verdeata

 

Pentru aluat:

2 cani lapte de soia

O cana faina integra

O cana fulgi de ovaz

O lingura ulei

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

O lingurita extract de vanilie

Un praf de sare

 

Mod de preparare

Aluatul

Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena.

Trebuie sa se obtina o consistenta cremoasa ca o smantana subtire.

Se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie, apoi se da la rece timp de 15-20 minute.

Intr-o tigaie incinsa, se coc clatitele pana cand devin aurii pe ambele parti, apoi se servesc cu umplutura de ciuperci.

 

Umplutura

Se caleste ceapa la foc foarte mic, adaugand sare, piper, dafin si cimbru. Se adauga ciupercile tocate marunt, se caleste  totul, se corecteaza de gust si se amesteca cu verdeata proaspat tocata.

 

Taguri: