Pentru foi de clatite:
Faina 100 g
Lapte 300 ml
Ulei 1 lingura
Sare un varf de cutit
Oua 2 buc
Pentru sos:
Unt 100 g
Zahar brun 100 g
Suc de portocale 150 ml
Coaja rasa de portocala 2 linguri
Lichior de portocale 3 linguri
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea.
Se face o adancitura in centru, se adauga oua, ulei, 2 linguri de lapte si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se toarna restul de lapte in fir subtire amestecand.
Se incinge o tigaie pentru clatite, se ia cu polonicul din aluat si se intinde in tigaie
Se prajesc pe ambele parti.
Se pregateste sosul, intr-o tigaie se incalzeste untul si zaharul pana se topeste zaharul.
Se mareste focul si se caramelizeaza zaharul.
Se flambeaza cu lichior de portocale, se pune sucul de portocale si coaja rasa.
Se lasa sosul sa scada si se pun clatitele in sos.
Se impaturesc si se servesc.