Clatite umplute cu Nutella- reteta de care nu ai stiut pana acum
Ingrediente:
10-14 linguri Nutella
1 lingurita unt
cateva capsuni feliate (optional)
Ingrediente uscate:
350 gr faina alba
3 lingurite praf de copt
4 linguri zahar
putina sare
Ingrediente umede pentru clatite umplute cu Nutella:
1 ou
230 ml+ 2 linguri lapte semi-degresat
1 lingurita esenta de vanilie
Mod
de preparare clatite umplute cu Nutella:
1. Tapeteaza o tava cu hartie de copt sau cu hartie pergament.
2. Pune 2 linguri de Nutella in tava si intinde compozitia putin, astfel incat sa obtii un cerc cu diametru de vreo 6 cm. Procedeaza asa ca sa obtii vreo 7 cercuri.
3. Baga tava in congelator pentru o ora si jumatate maxim.
4.
Scoate tava, dezlipeste cerculetele, pune-le intr-o punga si baga-le inapoi in congelator (altfel se inmoaie foarte repede).
Clatite:
5. Omogenizeaza ingredientele uscate.
6. Fa o gaura in mijlocul amestecului uscat si pune ingredientele umede. Omogenizeaza foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase.
7. Pune jumatate de lingurita de unt intr-o tigaie non-aderenta, la foc potrivit. Dupa ce s-a topit de tot, sterge excesul cu un prosop absorbant de bucatarie.
8. Scoate 3 discuri de Nutella din congelator.
9. Pune un sfert din aluatul pentru clatite in tigaie. Imediat adauga si un disc de Nutella, in mijloc. Acopera discul cu inca putina compozitie. Cand incep sa se formeze bule pe margini, adica dupa vreo 2 minute, intoarce clatita.
10. Repeta procedeul pana la final.
Serveste aceste clatite umplute cu Nutella calde cu niste capsuni
Ingrediente:
10-14 linguri
Nutella
1 lingurita unt
cateva capsuni feliate (optional)
350 gr faina alba
3
lingurite praf de copt
4 linguri zahar
un praf de sare
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Ingrediente pentru clatite umplute cu Nutella:
1 ou
230 ml+ 2 linguri lapte semi-degresat
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare clatite umplute
cu Nutella:
1. Tapeteaza o tava cu hartie de copt sau cu hartie pergament.
2. Pune 2 linguri de Nutella in tava si intinde compozitia putin, astfel incat sa obtii un cerc cu diametru de vreo 6 cm. Procedeaza asa ca sa obtii vreo 7 cercuri.
3. Baga tava in congelator pentru o ora si jumatate maxim.
4. Scoate tava, dezlipeste cerculetele, pune-le intr-o punga si baga-le inapoi in congelator (altfel se inmoaie foarte repede).
Clatite:
5. Omogenizeaza ingredientele uscate.
6. Fa o gaura in mijlocul amestecului uscat si pune ingredientele umede. Omogenizeaza foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase.
7. Pune jumatate de lingurita de unt intr-o tigaie non-aderenta, la foc potrivit. Dupa ce s-a topit de tot, sterge excesul cu un prosop absorbant de bucatarie.
8. Scoate 3 discuri de Nutella din congelator.
9. Pune un sfert din aluatul pentru clatite in tigaie. Imediat adauga si un disc de Nutella, in mijloc. Acopera discul cu inca putina compozitie. Cand incep sa se formeze bule pe margini, adica dupa vreo 2 minute, intoarce clatita.
10. Repeta procedeul pana la final.
Serveste aceste clatite umplute cu Nutella calde cu niste capsuni
Sursa: culinar.bzi.ro