Claxonul cel de toti nervii! Iata cum motiveaza soferii folosirea excesiva a acestuia

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 10 oct 2020, 12:10

Ai masina, ai probleme. Fie ca mergi un kilometru sau o suta, e imposibil sa nu devii un pachet de nervi: conducatori auto care nu respecta nicio regula de circulatie, gropi la tot pasul, semafoare defecte. Exista, insa, o metoda prin care soferii se mai descarca. O folosesc din plin, desi stiu prea bine ca este ilegala.

"Pentru ca vii din ambuteiaj, stresul se acumuleaza. E un fel de defulare!", explica soferii claxonatul in exces. Chiar daca este ilegala si se sanctioneaza cu 5 puncte de amenda, metoda este folosita de aproape toti soferii pentru a-si descarca nervii in trafic. Recunoasteti si dumneavoastra! Cand ati intalnit un sofer care sa se abtina daca are chef sa claxoneze?

"In cazul in care claxonam si nu sunt acoperite de lege, sunt cazuri abuzive sau neregulamantare.

Si este o abatere pe care multi conducatori auto o savarsesc foarte des, in special, atunci cand sunt la semafor", ne-a spus Andrei Codau, purtator de cuvant BPRB.

Si ca sa exemplificam, am facut o plimbare pe strazile Capitalei. Am vrut sa vedem cate secunde despart culoarea verde a semaforului de primul claxon: o secunda de liniste! Atat a durat pana sa se auda primul claxon. Aceasta practica chiar s-a dezvoltat in timp.
Si a ajuns la nivelul de comunicare prin claxon.

Da! Ati auzit/citit bine! Sa aflati si explicatiile: "Pentru a evita pericolul imediat, atunci se claxoneaza, dar nu se injura, se claxoneaza". In plus, sunt mai mutle feluri de a claxona: "Una e sa claxonezi scurt si alta e baz!, intelegeti? Sunt doua tipuri de a claxona: Unu', scurt, cand l-ai atentionat. Ii zici Ba, vezi ca nu-stiu-ce!. Si atunci cand faci ttiiiiiiiiiiiiiit.
Asta inseamna cu***, ati inteles, cu tot ce trebuie, tot meniul!", explica soferii specializati in claxonat.

Chiar daca stiu ca aceasta practica este interzisa, multi o folosesc fara sa se gandeasca la ceilalti participanti la trafic sau la pietoni. In plus, "ce se respecta in orasul acesta, ca sa se respecte si claxonatul?  Se respecta ceva? Vreo regula?", se apara unul dintre soferi.
##VIDEO108916##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: