Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 06 iul 2024, 10:56

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 6:45, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un mesaj RO-ALERT. Prin intermediul acestuia, locuitorii din nordul județului Tulcea și o parte dintre cei din orașul Galați au fost avertizați despre riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Atenționatea RO-ALERT din Tulcea și Galați a fost transmis în contextul războiului din Ucraina. Acest mesaj are rolul de a informa populaţia din apropierea graniţei româno-ucrainene despre modul corect de comportare în asemenea situaţii, prin menţinerea calmului şi adoptarea măsurilor de autoprotecţie.

Ce au transmis autoritățile în legătură cu mesajul RO-ALERT din această dimineață

Localităţile vizate de mesajul RO-ALERT sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A.

Rosetti şi Sulina.

„Ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina.

Mesajul transmis are rolul de a informa populaţia despre un potenţial pericol ca din spaţiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfăşoară lângă graniţă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Citește și: Panică la Brăila. O dronă s-a prăbușit la 15 kilometri de oraș. Armata a ridicat mai multe fragmente ce aparțin dispozitivului aerian

De asemenea, este important ca populaţia să nu intre în panică, să sune la 112 şi să anunţe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României şi, să urmeze recomandările din mesaj. Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă”,  a transmis ISU Tulcea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel de evenimente au fost frecvente în localitățile de pe granița cu Ucraina 

De la începutul toamnei trecute, astfel de alerte au fost transmise în mod regulat în zona respectivă, după ce drone de război au căzut pe teritoriul judeţului Tulcea, în urma atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Citește și: O dronă a căzut în orașul Tulcea, joi dimineață: Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, anul trecut au fost identificate patru cazuri de resturi de drone, cunoscute și ca UAV (n.r. unmanned aerial vehicle), în judeţul Tulcea: pe 5 septembrie în porțiunea de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, în zona Plauru; pe 9 septembrie în aceeaşi arie; pe 13 septembrie lângă Nufăru; şi în noaptea de 13 spre 14 decembrie în zona Grindu. Acestea au fost singurele resturi de drone descoperite de militarii români în anul 2023.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.