Clipe dureroase la înmormântarea Andreei Rabciuc, românca dispărută în Italia acum doi ani! Gestul neașteptat făcut de prietena ei

Autor: Diana Ghita

Andreea Rabciuc a fost înmormântată miercuri

Sursa: Facebook Andreea Rabciuc; fanpage.it

Andreea Rabciuc, românca găsită moartă în Italia, după doi ani de la dispariție, a fost înmormântată miercuri, 20 martie, în Jesi, provincia Ancona.

Andreea Rabciuc, campioană la tir în vârstă de 27 de ani, a fost dată dispărută în martie 2022, iar trupul ei neînsuflețit a fost descoperit pe 20 ianuarie 2024, la aproape doi ani de la dispariție, într-o casă părăsită din Castelplanio.

Ce gest a făcut o prietenă de a Andreei Rabciuc la înmormântare

Miercuri, tânăra a fost înmormântată în provincia italiană Ancona, la Jesi, iar la tristul eveniment au fost prezenți membri ai familiei, prieteni, dar și foști colgi din pub-ul unde lucra fata, scrie Fanpage.it.

Însă, de la funeraliile ei au lipsit tatăl, cu care luase legătura înainte de a i se pierde urma, și Simone Gresti, cel cu care Andreea se afla într-o relație înainte de a dispărea și care, totodată, este suspectul principal în cazul morții ei.

La ceremonia funerară, Georgeta Cruceanu, mama Andreei Rabciuc, a fost sfâșiată de durere, întrucât tot ceea ce s-a întâmplat cu fiica ei a îndurerat-o profund.

Singurul care a putut să-i aducă puțină alinare în suflet a fost partenerul ei, care a susținut-o pe toată durata înmormântării.

Pentru a-și exprima regretul nemărginit vizavi de moartea brutală și misterioasă a tinerei, o prietenă de familie a decis să facă un gest de-a dreptul impresionant la evenimentul funerar. Aceasta a vrut să-i aducă un ultim omagiu Andreei printr-un emoționant discurs, în care a vorbit despre multiplele calități de care a dat dovadă fata în timpul vieții.

Citește și: E oficial! Osemintele din cabana părăsită din Italia aparțin româncei Andreea Rabciuc, confirmă testele ADN. Detaliul straniu găsit de achetatori

„Este imposibil de acceptat că Andreea nu mai este, imposibil de acceptat o lume fără zâmbetul ei generos, acel zâmbet pe care îl oferea tuturor, oglinda unui suflet profund și complicat, ușor de înțeles și foarte ușor de exploatat.

Dacă aveai norocul să rămâi în acel suflet, atunci găseai un loc sigur, o casă pentru totdeauna. Imposibil să nu îți amintești de simplitatea acestei fete care spunea lucrurilor pe nume și care nu se temea de nimic și de nimeni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu se temea să se facă auzită sau să fie văzută, colorată cum era. Imposibil să nu fii atras de lumea magică pe care Andreea o reprezenta cu o pălărie cu urechi sau cu un rucsac în formă de unicorn, animalul fantastic simbol al libertății. Asta dorim să facem: să credem în imposibil. Să credem în unicorni pentru că a crede înseamnă și a pretinde ca imposibilul să se întâmple și a pretinde ca cei care știu, să vorbească”, a

spus prietena de familie, în timpul ceremoniei.

Încă nu se știe cum a survenit decesul Andreei Rabciuc

Circumstanțele în care a murit Andreea Rabciuc nu s-au aflat nici până în acest moment. Însă, până la deslușirea acestui mister, rămâne în picioare ipoteza conform căreia s-ar fi sinucis, întrucât în casa în care a fost găsită s-au descoperit și bucăți dintr-o eșarfă, cu care se crede că s-ar fi spânzurat.

Pe lângă acest indiciu, la fața locului a fost identificat și un mesaj: „Dacă el nu mi-ar fi luat telefonul măcar aș fi sunat-o pe mama”. Acesta era scris pe grinda din lemn de care era agățată eșarfa și face referire la Simone Gresti. Însă bărbatul neagă cu vehemență respectivele afirmații.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu multipla campioană la tir a României, Andreea Rabciuc, care a dispărut în urmă cu un an în Italia?

„Nu i-am luat telefonul, ea a fugit. Mi-a dat telefonul. Ea a vrut să plece, nu sunt un monstru, eu nu am vrut să o pun în pericol, am vrut doar să o protejez. S-au întâmplat o mai multe lucruri pe care sincer nu le pot explica pentru că mi se pare absurd, dar nu era intenția mea să-i fac vreun rău Andreei sau să nu-i dau telefonul”, a declarat Simone, conform sursei citate.