Clubul Colectiv, locul unde se intorc supravietuitorii ca sa aprinda lumanari

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:23

Clubul Colectiv, locul celei mai mari tragedii pe care a trait-o Bucurestiul in ultimii ani, este intesat de lume si la peste 12 ore de la dezastru.

Victimele, masinile de pompieri si salvarile au disparut. Acum, aici se intorc supravietuitorii ca sa aprinda lumanari.

Vin oameni cu flori si lumanari. Unii nu au rude sau prieteni printre cei care au fost in club, dar au auzit la televizor si au venit. Pun crizanteme albe si lumanari rosii intr-un colt, in stanga intrarii- nu au voie sa mearga pana la intrarea in cladire.

In partea opusa locului cu flori si lumanari, in miezul zilei, primarul Sectorului 4 le explica jurnalistilor ca, din perspectiva hartiilor, nu are ce sa-si reproseze, totul era in regula.

Are un dosar cu actele firmei din care citeste fragmente si promite ca in 10 minute vine cineva de la primarie cu mai multe acte, ”ca sa fie totul clar”.

Procurorul general explica si el apoi ca ancheta nu mai este pentru omor din culpa, ci pentru omor calificat, pentru care, spune el apasat, "pedeapsa este foarte mare, cu inchisoare". Da asigurari ca vor fi facute toate eforturile posibile si transmite condoleante familiilor victimelor.
Intra in club pe o poarta metalica, pazita de politisti de la Locala. Iese dupa cateva minute cu un "ofiter" care sa explice ce se intampla acolo si ca au inceput oficial cercetarile la fata locului. La insistentele jurnalistilor, procurorul descrie vag locul, cu scuzele ca poate suna cinic descrierea sa: "sunt clasicele urmari ale unui incendiu, carbonizat, negru, funingine".


Dupa ce presedintele Iohannis si-a anuntat vizita la locul incendiului, apar jandarmi care se asigura ca ramane liber culoarul pana la intrarea in cladire.
inainte sa ajunga presedintele, seful cancelariel sale, Dan Mihalache, ajunge la fata locului, intra in club si apoi asteapta afara. Cativa jandarmi muta florile si lumanarile aproape de intrarea in cladire.

seful statului ajunge cu un buchet de cale si cu o lumanare alba, pe care le pune langa celelalte, si intra sa vada cu ochii lui locul tragediei. La iesire spune ca locul este "total impropriu", transmite condoleante, se declara alaturi de cei care sunt in spitale si de familiile lor si cere un moment de reculegere pentru victime.


Dupa plecarea presedintelui dispar si jandarmii si din ce in ce mai multi oameni de toate varstele vin sa fie solidari cu cei care sufera. Oamenii lasa acolo flori, lumanari, icoane, chibrituri si brichete. Din toate partile se aud franturi de conversatie: "saracii copii", "ce-o fi in sufletul parintilor?", "e o tragedie", "presa trebuie sa investigheze", "cunoasteti pe cineva care a fost aseara aici?".( sursa Mediafax)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”