Clubul din Constanta unde a izbucnit un incendiu fusese sanctionat de pompieri pentru mai multe nereguli

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:27

Clubul din Constanta unde a izbucnit un incendiu fusese sanctionat, anul trecut, de pompieri pentru mai multe nereguli, una dintre acestea fiind lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, in aprilie 2014 pompierii au verificat clubul din incinta Casei de Cultura din Constanta, unde a avut loc incendiul de duminica seara, si au descoperit noua nereguli pentru care au dat patru amenzi si cinci avertismente, una dintre aceste nereguli referindu-se la faptul ca nu s-a solicitat autorizatie de securitate la incendiu.

In luna aprilie a acestui an, reprezentantii ISU s-au deplasat din nou la clubul din incinta Casei de Cultura, dar au constatat ca acesta era inchis, iar administratorii au organizat un punct de lucru al acestuia in Mamaia.



La momentul controlului, clubul din statiune era in amenajare, dar cu acel prilej echipele de control au constatat doua nereguli care se refereau la partea electrica. Pompierii urmau sa revina la punctul de lucru din incinta Casei de Cultura in aceasta toamna, pentru un nou control.

In prezent, reprezentantii ISU fac verificari pentru a stabili daca clubul avea toate autorizatiile necesare, dar si pentru a afla cauza exacta a producerii incendiului.


Reprezentantii clubului au scris pe pagina de Facebook a localului ca, in urma incendiului, acesta a suferit pagube minore. "A avut loc de la o defectiune tehnica, nu au fost victime internate in spital. Mentionam ca pub-ul a fost afectat in proportii minore si nu exista pagube materiale (doar geamurile care au fost sparte de catre pompieri pentru a putea interveni)", se arata in mesajul postat pe Facebook.


Pompierii au fost solicitati sa intervina, duminica, in jurul orei 20.00, la Culture Club, aflat in incinta Casei de Cultura din Constanta, unde izbucnise un incendiu. Acolo s-au deplasat doua autospeciale, incendiul fiind localizat la un tablou eletric.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, cinci persoane, angajate ale clubului, se aflau in incinta la momentul izbucnirii incendiului, acestea parasind zona când au simtit miros de fum.


Doua dintre cele cinci persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la fata locului dupa ce au inhalat fum, refuzând insa sa fie transportate la spital.

Incendiul a avut loc la doua zile de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv, unde au murit 30 de persoane, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity.
Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, iar prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.( sursa Mediafax)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”