Clujul, MAI POLUAT de cât Bucureștiul? Ce spune un deputat clujean

Author: B.M.
Clujul, MAI POLUAT de cât Bucureștiul?

În contextul discuțiilor din spațiul public din ultimul timp privind calitatea aerului, un deputat clujean spune că, în unele zone, Clujul depășește capitala la poluare.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, susține că, la orele de vârf, între Mănăștur și intrarea pe Autostrada Transilvania (Gilău), gradul de poluare îl depășește pe cel înregistrat pe DN1 București- Ploiești.

„În mod clar, Clujul este un oraș poluat, pe anumite zone, mai mult decât Bucureștiul. Pornind de pe Calea Mănăștur și până la pod, la ieșirea de pe autostradă avem indici, măsurați de Mediu mai bine de doi ani, mai negativi decât poluarea de pe DN1 București-Ploiești.

Nu trebuie să avem niciun dubiu că după ora 5, avem coloană care pleacă din Mărăști și se termină la intrarea pe autostradă. Nu exist dubiu că din cauza aglomerației avem noxe extraordinar de multe", a declarat Emanuel Ungureanu, într-o conferință de presă.

Deputatul, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Parlament, spune că va publica date privind problemele respiratorii ale clujenilor, provocate de praful și poluarea excesivă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește mai multe pe monitorulcj.ro!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.