CNAIR anunță construirea unui nou pod între Ruse și Giurgiu: A fost lansată licitația pentru studiul de fezabilitate

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 aug 2024, 17:16

CNAIR anunță construirea unui nou pod între Ruse și Giurgiu

Sursa: wikipedia.org

Autoritățile române își doresc construirea unui nou pod între Ruse și Giurgiu. CNAIR a anunțat lansarea pentru studiul de fezabilitate.

CNAIR a anunțat lansarea licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al unui nou pod peste Dunăre între Ruse și Giurgiu, un proiect destinat să îmbunătățească conexiunile de transport între România și Bulgaria. Studiul va evalua detaliile tehnice și impactul acestui pod, cu scopul de a fluidiza traficul și a reduce timpii de așteptare la punctele de frontieră.

România anunță construirea unui nou pod între Giurgiu și Ruse

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat lansarea licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției unui nou pod peste Dunăre între Ruse și Giurgiu. Acest proiect ambițios vizează crearea unei noi conexiuni de transport între România și Bulgaria, având un impact semnificativ asupra fluidizării traficului și reducerii timpilor de așteptare la punctul de trecere a frontierei.

Studiul de Fezabilitate, cu o durată estimată de 23 de luni de la data începerii contractului, va include analiza detaliată a caracteristicilor și amplasamentului viitorului pod.

Potrivit CNAIR, analiza va lua în considerare atât conexiunea la infrastructura de transport rutier, cât și la cea feroviară. Această abordare complexă este destinată să optimizeze integrarea podului în rețeaua de transport existentă și să asigure o soluție eficientă pentru ambele moduri de transport.

Citește și: Turiști români, suspectați că fură mâncare la all inclusive, în Bulgaria: „Te oprea ca la controlul vamal”

Proiectul va fi realizat în colaborare cu autoritățile bulgare

Ministerul Transporturilor a subliniat că proiectul va fi realizat în colaborare cu autoritățile bulgare, însă România va avea responsabilitatea principală pentru derularea și implementarea tuturor etapelor de proiectare și execuție. În acest sens, CNAIR va coordona toate activitățile legate de studiul de fezabilitate și va gestiona implementarea ulterioară a proiectului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Un aspect esențial al acestui proiect este impactul său asupra traficului pe axa Nord-Sud a Europei. În contextul actual geopolitic, realizarea acestui pod va contribui la reducerea timpilor de așteptare la punctul de trecere a frontierei și va fluidiza traficul în regiune. Acest lucru este deosebit de important pentru îmbunătățirea mobilității și eficienței transportului între cele două țări, având un impact pozitiv asupra economiei locale și regionale.

Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile, în cadrul programului de finanțare CEF 2 (Mecanismul pentru Interconectarea Europei), Componenta Mobilitatea Militară. Acest program are ca scop sprijinirea proiectelor care contribuie la îmbunătățirea infrastructurii de transport și la facilitarea mobilității pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

După validarea documentației de atribuire pentru studiul de fezabilitate, CNAIR va publica Anunțul de Participare pentru contractul de proiectare. Acest anunț va specifica data limită pentru depunerea ofertelor și va oferi detalii suplimentare despre cerințele pentru participanți.

Licitația va fi deschisă tuturor firmelor de profil care îndeplinesc condițiile necesare, oferind astfel oportunitatea unor companii specializate să contribuie la dezvoltarea acestui proiect important.

Citește și: Care este primul lucru pe care trebuie să îl facă românii când ies cu mașina din țară, prin Bulgaria! Atenție, amenzile se aplică imediat

În concluzie, construcția unui nou pod peste Dunăre între Ruse și Giurgiu reprezintă un proiect de infrastructură major care promite să aducă beneficii semnificative pentru transportul internațional și pentru comunitățile locale. Cu un studiu de fezabilitate detaliat și o colaborare eficientă între România și Bulgaria, acest proiect are potențialul de a deveni un element cheie în rețeaua de transport europeană, îmbunătățind conexiunile și stimulând dezvoltarea economică în regiune.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.