CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic! Germania a trecut în zona roșie

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 12 nov 2021, 09:28

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic! Germania a trecut în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată și intră în vigoare de duminică, 14 noiembrie.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. SUA și Germania se află în zona roșie, în timp ce în zona verde a intrat Saint Lucia.

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. S-au produs câteva schimbări din cuza creșterii, dar și a scăderii incidenței cazurilor.

Astfel, potrivit ultimelor modificări, Germania și SUA au intrat în zona roșie, în timp ce Saint Lucia a trecut în zona verde.

Noua listă a țărilor cu risc intră în vigoare de duminică, 14 noiembrie, potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Mai multe schimbări s-au produs pe lista care prevedete țările care se află în zona roșie, unde acum se află și Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana.

Citeste si: A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. România se află pe locul 13 în lume, cu o incidență de 9,7

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În timp ce, în zona galbenă din cea roșie au intrat, în urma scăderii cazurilor de Covid: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine. În schimb, ca urmare a creșterii incidenței infectărilor cu SARS-CoV-2, din zona verde în zona galbenă sunt pe listă următoarele țări: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos.

Astfel, pe lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat în zona verde se află acum Saint Lucia.

Citeste si: S-a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Care sunt restricțiile impuse

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină.

Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.