CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Încă trei state au intrat în zona roșie

Autor: Ana Dinu
Încă trei state au intrat în zona roșie
Sursa: PixaBay

Lista țărilor cu risc epidemiologic mare a fost actualizată. Încă trei state au intrat în zona roșie, după cu informează CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea CNSU numărul 61 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Încă trei state au intrat în zona roșie

Modificările survenite după adoptarea noii hotărâri:

În zona roșie au intrat: Republica Dominicană, Saint Lucia și Kosovo.

În zona galbenă au intrat:

din zona roșie,în urma scăderii numărului de infectări: Maldive, Bahamas, Andorra, Insulele Virgine Britanice și Tunisia; 

din zona verde, în urma creșterii numărului de infectări:Elveția, Macedonia de Nord, Liechtenstein, Azerbaidjan, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, Insulele Turks și Caicos și Bonaire, Saint Eustatius și Saba; 

În zona verde au intrat: Indonezia, Columbia, Bermuda, Namibia și Kârgâzstan. 

Noua listă actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare din data de 22 august 2021, de la ora 00:00.

Hotărârea CNsU numărul 61 care prevede aprobarea listei cu țările cu risc epidemiologic

Prevederile Hotărârii CNSU 61:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 22.08.2021, ora 00:00.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și

acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citeste si: Capitala Australiei intră în carantină pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. A fost descoperit un singur caz de Covid

Situația Covid în România astăzi

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 628 de cazuri noi, care nu au mai avut un test pozitiv înainte. Situația la secția ATI este dramatică, 167 de persoane sunt internate după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

Numărul deceselor se menține scăzut, autoritățile au anunțat 9 decese în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Noi state au trecut în zona roșie

 

 

 

 

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.