Cocorico Sausage - 100% carne proaspătă de pui și condimente naturale

Author: Oana Iosif

Încă de la începutul anului 2021 Grupul AAylex a scos pe piață spre testare Cocorico Original - The Cleanest Chicken Sausage, cârnați 100% naturali, din carne proaspătă de pui, cu condimente naturale, fără nitriți, fără nitrați, fără gluten și fără aditivi. Produsul a fost testat atât pe piața autohtonă, cât și pe piața europeană, iar rezultatele favorabile au dus la lansarea oficială a acestuia în luna martie a anului curent.

Întreg procesul de dezvoltare a Cocorico Original a presupus o investiție de peste 15 milioane de euro și construirea unei unități specializate de producție, ce integrează robotizare, automatizări de ultimă oră și condiții excepționale de biosecuritate. Rezultatul, însă a meritat, eforturile, după cum declară și Bogdan Stanca, CEO AAylex: “În cazul cârnaților părea o misiune imposibilă să îi readuci la stadiul lor de demult, de produs complet natural. Într-o primă fază am întâmpinat ceva rezistență, nimeni nu dădea prea mult credit ideii că putem prepara și cârnați complet naturali și sănătoși.”

Cu toate acestea, după doi ani de testare și stabilizare a rețetei, iată că acest produs complet inovator ia cu asalt piața din România, dar și cea internațională, răspunzând cerințelor cumpărătorilor de produse naturale, create cu grijă pentru mediu. Mai mult, faptul că a mizat pe calitate s-a dovedit deja câștigător pentru grupul AAylex care în 2020, an de pandemie ce a afectat toate domeniile industriei agro-alimentare și nu numai, a înregistrat o cifră de afaceri consolidate de peste 651 milioane de lei.

 

Performanța în domeniu nu este surprinzătoare având în vedere faptul că grupul AAylex are o capacitate de producție de 47,6 milioane de pui pe an și stăpânește o cotă de piață de peste 20%, fiind în același timp cel mai mare exportator local de carne de pasăre. În timp ce 70% din producție este destinată pieței autohtone, 30% pleacă spre țări europene precum Italia, Spania, Bulgaria, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria, Slovacia, dar și în Orientul Mijlociu.