Cocute cu bunatati

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 35 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru lipii:
300 g faina
100 ml apa
50 ml ulei masline
Sare

Pentru umplutura:
Un piept de pui
Sare, piper, ulei de masline
350 g mozzarella
50 g bacon sau afumatura


Mod de preparare

Lipiile
Se framanta un aluat din toate ingredientele, adaugandu-se cate putin faina, pana cand nu mai este lipicios.

Aluatul obtinut se framanta pe planseta sau pe blatul de la bucatarie, timp de 10 minute, dupa care se intind lipii groase de 2mm.
Se frig in tigaie pe ambele parti pana cand se patrund.

Umplutura
Pieptul de pui taiat julienne se frige la foc iute in ulei de masline, asezonat cu sare, si piper. Cand puiul este aproape gata se adauga bacon-ul si se scoate totul intr-un bol.

Intr-o tigaie non aderenta, mediu incinsa, se pune o lipie.
Se adauga mozzarella rasa pe jumatate de lipie, umplutura cat sa se obtina un strat de 1-2 cm, apoi se presara din nou cu cascaval.
Se lasa sa se inmoaie putin cascavalul, apoi se acopera cu cealalta jumatate de lipie.
Se intoarce cu grija, se continua sa se friga si pe cealalta parte, timp in care lipia s-a lipit si s-a obtinut o cocuta cu bunatati.

Se scoate si se serveste cu salata verde.

 

Taguri: