Cod galben de caniculă în 5 județe din țară. Temperaturile vor depăși 36 de grade

Autor: Laura Macovei

Cod galben de caniculă în București și alte județe din țară. Disconfortul termic va fi accentuat

Sursa: pexels.com

Meteorologii au emis joi, 8 august, o avertizare meteo cod galben de caniculă pentru București și alte cinci județe ale țării. Avertizarea este valabilă pe tot parcursul zilei de 9 august.

În cursul zilei de vineri, se așteaptă caniculă și disconfort termic în sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei. În aceste regiuni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, ceea ce indică un nivel periculos de disconfort termic.

Citește și: Alertă extremă de ploi torențiale în Capitală. Bucureștenii au fost informați printr-un mesaj de tip RO-Alert

Cod galben de caniculă în București și alte 5 județe din țară în cursul zilei de vineri, 9 august

Temperaturile maxime vor oscila între 35 și 37 de grade Celsius, ceea ce va face ca perioada să fie deosebit de dificilă pentru populație, în special pentru categoriile vulnerabile, cum ar fi vârstnicii, copiii și persoanele cu afecțiuni cronice.

„În cursul zilei de vineri, în sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade”, transmit meteorologii. 

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță că revine valul de căldură în România: Cum va fi vremea în țară joi, 8 august 2024

Pe lângă caniculă, vineri se vor înregistra și manifestări de instabilitate atmosferică, în special în zonele de munte. Aceste manifestări pot include ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, care pot crea condiții dificile pentru deplasare și activitățile în aer liber.