Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de caniculă pentru țara noastră. Mai multe zone sunt afectate, printre care și Capitala. Temperaturile maxime se vor situa, în majoritatea cazurilor, între 33 și 37 de grade Celsius.
Cod galben de caniculă în România
Capitala și alte 22 de județe au intrat sub o avertizare de cod galben de caniculă și de disconfort termic ridicat.
De joi și până duminică (4-7 august), în regiunea de sud și în regiunea de vest a țării, se va extinde valul de căldură și va continua să persiste. De asemenea, disconfortul termic va fi extrem de ridicat, iar pragul critic de 80 de unități va fi ridicat.
De asemenea, în prima parte a săptămânii următoare, disconfortul termic urmează să se mențină ridicat, în special în regiunile din sud și din vest, relatează digi24.ro.
Zonele care au intrat sub cod galben sunt: București, Satu Mare, Dâmbovița, Prahova, Dolj, Vâlcea, Argeș, Gorj, Mehedinți, Bihor, Alba, Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș Severin, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Olt și Giurgiu.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea
Începând de astăzi, 4 august, de la ora 10:00, până duminică, 7 august, la ora 21:00, Capitala se va afla sub cod galben de caniculă. Temperaturile minime se vor încadra între 19-20 de grade Celsius.
Raed Arafat a anunțat ce trebuie să facă persoanele aflate în zonele în care este caniculă
Raed Arafat le-a cerut oamenilor ca, în perioada în care este în vigoare un cod galben de caniculă sau un cod roșu, să nu aprindă focuri, indiferent de motiv, în special acolo unde există vegetația uscată, în zonele împădurite sau în orice altă zonă care poate declanșa un incendiu.
„Parteneriatul cu populaţia este unul extrem de important şi rugămintea noastră către toţi este: nu aprindeţi vegetaţia uscată, nu curăţaţi terenurile folosind focul, iar turiştii să nu aprindă foc în zonele împădurite şi în zonele în care merg.
Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video
Acest lucru este foarte important pentru că, uneori, chiar dacă pare că l-ai stins, rămâne ceva, focul continuă şi duce la apariţia unui incendiu. Şi încă un lucru, ţigările, nu le aruncaţi pe geamurile maşinilor când treceţi în zonele mai ales montane şi nu numai, pentru că o ţigară rămasă aprinsă care ajunge la vegetaţia uscată poate să producă un incendiu”, a spus Raed Arafat, conform digi24.ro.
De asemenea, se recomandă hidratarea, statul la umbră, evitarea ieșirilor când temperaturile sunt ridicate.