Cod galben de ploi și descărcări electrice. Ce se întâmplă cu vremea sâmbătă. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 17 decembrie 2022

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 17 decembrie 2022

Sursa: Pexels.com

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, astfel că precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în cele mai multe regiuni. Iată prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 17 decembrie 2022.

În prima zi de weekend, vremea va deveni instabilă în mai toate regiunile țării. Sunt anunțate ploi, descărcări electrice, dar și temperaturi cu mult peste cele normale pentru jumătatea lunii decembrie. Iată cum va fi vremea în București și în țară.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 17 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În cursul zilei de sâmbătă, vremea va fi închisă, vor fi ploi, însă temperaturile se mențin ridicate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi valabil de vineri, de la ora 12:00 și până sâmbătă la ora 12:00. În acest interval de timp sunt anunțate ploi însemnate din punct de vedere cantitativ în Banat, Crișana, Maramureș, în partea de nord-vest a Olteniei, dar și la munte. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă de până la 25-30 l/mp, iar pe arii restrânse pot fi cantități de apă de 40-60 l/mp.
Ploile vor fi însoțite și de descărcări electrice și pe alocuri vor avea caracter de aversă.

Precipitații sub formă de ploaie vor fi în special în jumătatea de vest a țării. Sâmbătă, 17 decembrie 2022, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, în special în sudul și sud-estul țării. Sunt anunțate maxime de 3 grade în Nordul Moldovei, în timp ce în Dealurile de Vest se pot atinge 17 grade. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Minimele vor fi cuprinse între 1 ș 11 grade. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Vremea în București sâmbătă, 17 decembrie 2022

În București, temperatura va fi în creștere în cursul zilei de sâmbătă, astfel că se va atinge o maximă de 12 grade. Vremea va fi mohorâtă și sunt anunțate ploi atât ziua, cât și pe timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, iar minima din noaptea de sâmbătă spre duminică va coborî până la 3 grade. Temperaturile se vor situa peste limitele normale pentru luna decembrie. 

Vremea în Brașov sâmbătă, 17 decembrie 2022

La Brașov, meteorologii anunță o zi de sâmbătă cu ploaie și atmosferă închisă. Cerul va fi noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar maxima din termometre va urca destul de mult, atingându-se 14 grade. Noaptea se va face mai frig, fiind anunțată o minimă de 1 grad și va mai continua să plouă slab.

Vremea în Constanța sâmbătă, 17 decembrie 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme bună la Constanța. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 17 decembrie 2022, cerul va fi variabil și soarele își va mai face apariția în anumite momente ale zilei. Este anunțată o maximă de 16 grade și un vânt slab. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, iar minima anunțată de meteorologi se va situa în jurul valorii de 3 grade.  

Citește și: Cât de aproape este România de un blackout în această iarnă. Ce soluții au oficialii români