Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din România! ANM a transmis avertismentul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 apr 2023, 08:00

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din România! ANM a transmis avertismentul

Sursa: PixaBay

De aproape trei zile, temperaturile au scăzut și am avut parte de ploi. Pentru ziua de azi, 8 iulie 2022, ANM a emis noi alerte de cod galben pentru mai multe județe din România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ploi și furtuni în România, valabil pentru intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 iulie, ora 23:00.

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din România, valabil între 8 iulie, 12:00- 8 iulie, 23:00

„În intervalul menționat, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul  Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va  manifesta prin averse torenţiale,

descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile  de apă vor depăși 25- 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Averse și descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Temperaturile cresc din nou în regiunile sud-estice

Local manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi și sâmbătă (9 iulie) și duminică (10 iulie)”, a emis ANM, citat de România TV.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Prognoza meteo pentru azi, 8 iulie 2022. Cum va fi vremea în Capitală

Astăzi, 8 iulie, vremea se încălzește, cerul este schimbător, cu înnorări pe alocuri, și cu șanse mici de ploaie. Vântul va bate slab și moderat, iar temperaturile maxime nu vor trece de 30 de grade. 

În sud- estul țării, temperaturile vor fi mai mari decât sunt în mod normal.

În restul țării, temperaturile vor fi normale, încadrate în intervalul 25- 32 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 9 iulie 2022. Vreme schimbătoare, averse și descărcări electrice. Ce temperaturi se vor înregistra

În jumătatea vestică a României, local la munte și pe arii restrânse în restul țării, cu mai multe șanse în sud, este posibil să se înnoreze temporar, dar și să plouă și să fulgere.

Pe arii restrânse, cantitățile de ploaie vor fi ceva mai mari și posibil va cădea grindină. Vântul va bate slab și moderat, cu unele întețiri în partea estică şi sud- estică a țării. Temperaturile minime nu vor depăși 9 grade în depresiuni și 21 de grade pe litoral.

În Capitală, vremea se încălzește, cerul este variabil, se înnorează temporar și există șanse slabe să plouă. Vântul va bate slab și moderat, iar temperaturile maxime nu vor scădea sub 30 de grade.

Temperaturile minime se vor păstra între 15- 17 grade.

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!