Cod galben de ploi și vijelii în România până vineri! Lista județelor vizate

Autor: Lavinia Medrea

Cod galben de ploi torențiale în România

Sursa: PixaBay

Meteorologii ANM au anunțat cod galben de vreme rea în țară! Iată care sunt județele vizate.

Meteorologii ANM au avertizat în privința unui nou cod galben de ploi torențiale și vijelii în România, valabil de azi, 27 iunie 2024, de la ora 12:00. 

Lista județelor vizate de cod galben de ploi și vijelii

Codul galben de ploi torențiale și vijelii intră în vigoare de joi, 27 iunie 2024, de la ora 12:00 și se termină vineri, 28 iunie 2023, ora 03:00.

Județele afectate sunt următoarele:

  • Banat
  • Crișana
  • Maramureș
  • Transilvania
  • Oltenia

La munte, de asemenea, va exista instabilitate atmosferică. 

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi ridicate și ploi însoțite de descărcări electrice: Care este prognoza meteo pentru ziua de joi, 27 iunie 2024

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Codul galben se va manifesta prin ploi torențiale, vânt puternic care va bate cu 50- 70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. De asemenea, cantitățile de apă ar putea depăși 20- 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală, la mare și la munte astăzi

Astăzi, 27 iunie 2024, în Capitală cerul va fi parțial înnorat, vântul va bate cu 15 km/h iar temperaturile maxime nu vor depăși 33 de grade Celsius.

Temperatura minimă nu va scădea sub 17 grade Celsius și nu există șanse să plouă. Gradul de umiditate se va situa la 39%

Citește și: Cod roșu de caniculă în România! Iată care sunt județele afectate de valul de căldură extremă

La mare, în Constanța, vremea se menține călduroasă și cerul rămâne senin, vântul va sufla, ca în București, cu 15 km/h dinspre Est.

Maximele vor atinge 26 de grade Celsius, iar minimele 19 grade Celsius. Apa mării va avea o temperatură plăcută pentru cei ce se află în aceste momente în vacanță, respectiv 23 de grade Celsius, numai bună pentru o bălăceală bună.

La munte, cerul va fi predominant înnorat, vântul va bate variabil dinspre sud-est, iar temperatura maximă nu va trece de 28 de grade Celsius. De asemenea, minimele ajung la 14 grade Celsius și, din fericire, nu sunt șanse ca vremea să fie stricată de ploaie.

Vremea generală în țară va fi călduroasă și, pe parcurs, pot să apară ploi torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină local. Transilvania, Crișana, Oltenia, Banat și zona Maramureșului sunt localitățile în care pot apărea instabilitățile atmosferice menționate anterior, iar restul țării se bucură de șanse reduse de precipitații.

Cu toate astea, disconfortul termic rămâne prezent în sudul țării, temperaturile maxime vor rămâne în intervalul de 25- 35 de grade Celsius, iar cele minime nu vor scădea sub 21 de grade Celsius. 

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.