Cod galben de vant intens si ninsori! Iata care sunt zonele vizate de fenomene meteo severe in urmatoarele ore!

Autor: D.I.
Actualizat: 04 feb 2020, 12:19

Vremea se schimba radical in urmatoarea perioada, in mare parte a tarii.

Începând chiar de astăzi vremea o ia razna și se va schimba brusc iar românii vor avea de înfruntat o vreme la care nu s-ar fi așteptat în urmă cu doar câteva zile.

De miercuri, ploile vor fi înlocuite de ninsori care vor cuprinde Maramureşul, Transilvania şi nordul Moldovei, iar spre seară va începe să ningă în jumătatea de sud a ţării, inclusiv în Bucureşti, iar vântul va viscoli zăpada.

De la jumătatea săptămânii, temperaturile vor înregistra o scădere briscă și nu vor mai depăşi maxima de 7 – 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de -10 grade Celsius.

Citeste si: Vremea a luat-o razna! Prognoza meteo pentru februarie 2020. Surprize de la meteorologi

Citeste si: Calendar ortodox 2020: cand cad Pastele si Craciunul in 2020

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In intervalul 04 februarie, ora 13:00- 05 februarie, ora 08:00, a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.
În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55...65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.
Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50...55
km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

 

In intervalul 04 februarie, ora 15:00- 04 februarie, ora 23:00, a fost emis un cod portocaliu de precipitatii însemnate cantitativ.
In zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40...50 l/mp.

 

 

Taguri:

Rebecca, profund dezamăgită de Antoni! Concurenta a izbucnit în lacrimi din cauza afirmațiilor jignitoare lansate de fostul ei partener!

Dana Roba, reacție nervoasă după ce fostul soț a fost condamnat la doar 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor: „Îmi pare foarte rău ca m-am născut în România”. Make-up artista a dezvăluit când va avea loc cununia cu Beni

Dana Roba a avut o primă reacție după ce fostul soț, Daniel Balaciu, cel care a măcelărit-o cu ciocanul, a fost condamnat la doar șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor.