Cod galben de viscol și vânt puternic în toată țara! Cum va fi vremea în Capitală la sfârșit de săptămână

Author: Madalina Maftei

Cod galben de viscol și vânt puternic în toată țara! Cum va fi vremea în Capitală la sfârșit de săptămână

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de viscol la munte și vreme rea în restul țării. Cum va fi vremea în Capitală la sfârșit de săptămână?

Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme rea. Cod galben de viscol la munte și vânt puternic în mai multe regiuni din România.

Cod galben de viscol și vânt puternic în toată țara

Potrivit informațiilor oferite de ANM, în intervalul 9 decembrie, ora 12:00- 10 decembrie, ora 06:00 va fi înregistrat Cod galben de vânt putenic și viscol în zona montană.

Avertizarea meteo vizează următoarele zone: vor fi înregistrate intensificări ale vântului în sudul Banatului și în Carpații Meridionali. În intervalul amintit, în sudul Banatului și în Carpații Meridionali vântul va sufla cu o viteză de 60...80 km/h, iar pe creste de peste 90...100 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul Banatului, însă pentru perioade scurte de timp.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vânt puternic în Dobrogea şi estul Munteniei

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în Dobrogea și estul Munteniei, în intervalul 10 decembrie, ora 8:00- 10 decembrie, ora 22:00.

În cele două regiuni vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55...65

km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Citeste si: Atenționare meteorologică! Cod galben de ninsori în România! Unde va ninge

Cum va fi vremea în Capitală la sfârșit de săptămână?

În Capitală, în intervalul 9 decembrie, ora 10:00- 10 decembrie, ora 8:00, vremea va înregistra o încălzire ușoară. Cerul va fi variabil, însă în primele ore ale zilei și noaptea gradul de nebulozitate joasă stratiformă sau ceață va fi ridicat.

Vântul va sufla slab până la moderta. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade.

Tot în București, în intervalul 10 decembrie, ora 8:00 -10 decembrie, ora 22:00, valorile termice se vor situa peste cele obișnuite acestei perioade, astfel maxima înregistrată va ajunge la 9...10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua.

Vântul va sufla slab și moderat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM 9 decembrie 2021: Vremea se încălzește după ninsori și ploi! La cât va urca mercurul termometrelor