Cod galben de vreme rea în 17 județe din România! Canicula nu se retrage nici ea

Author: Lavinia Medrea

Canicula nu se retrage nici ea

Sursa: PixaBay

Meteorologii avertizează că vor fi furtuni violente în Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei și în zonele montane aferente, astfel că s-a emis cod galben.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă de cod galben, valabilă în intervalul 16 august, ora 14:00- 17 august, ora 06:00, care se va manifesta prin instabilitate atmosferică în Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente.

Cod galben de vremea rea în 17 județe din România

„În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse”, relatează ANM.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 16 august 2023 în țară: Vremea va fi în general închisă și va ploua local

S-a mai emis un cod galben pentru intervalul 16 august, ora 10:00- 16 august, ora 20:00, manifestat prin intensificări ale vântului în estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h”, arată ANM, potrivit România TV.

Avertizare de caniculă în România

Între 17- 20 august, canicula și disconfortul termic ridicat vor fi prezente. Maximele nu vor scădea sub 35- 37 de grade.

Astăzi, vremea este călduroasă în Capitală, cu disconfort termic ridicat, cer variabil și înnorat, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare.

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 17 august 2023 în țară: Vremea va călduroasă în majoritatea regiunilor și va mai ploua local

Temporar, vântul va bate puternic, iar noaptea se va domoli. Maximele se vor situa în jurul a 33 de grade Celsius, iar minimele între 17- 20 de grade.

Joi, canicula va fi prezentă în România, dar și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi schimbător, vântul va bate slab și moderat, cu câteva intensificări în prima pare a zilei. Temperaturile maxime vor fi încadrate între 35- 37 de grade, iar cele minime între 18- 21 de grade Celsius.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?