Cod galben de vreme rea în 19 județe din țară. Meteorologii anunță ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce se întâmplă cu vremea în București

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 mar 2023, 11:15

ANM a emis cod galben de vreme rea

Sursa: captura meteoromania.ro, pixabay

Vremea rea continuă să facă probleme în mai multe județe ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi torențiale. Care sunt zonele din țară în care vor fi manifestări ale instabilității atmosferice?

Vremea rămâne capricioasă și în cursul zilei de miercuri, 1 iunie 2022. Pentru 19 județe din țară, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea. Care sunt zonele afectate și până la ce oră este în vigoare codul galben de ploi?

COD GALBEN de ploi în 19 județe din țară. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele ore? 

Chiar dacă ziua a început cu vreme în general frumoasă, după prânz, meteorologii anunță că vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. În acest context, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vreme rea pe 1 iunie 2022, în intervalul orar 12-21. Între aceste ore, în 19 județe din țară vor fi ploi însemnate din punct de vedere cantitativ, descărcări electrice, grindină și vijelii. 

„În intervalul menționat în Carpații Meridionali, local în Moldova, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prin intermediul unui comunicat oficial. 

Potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin se află sub avertizare meteo de vreme rea până la ora 21:00. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 1 iunie 2022: Cum va fi vremea de Ziua Copilului

Prognoza meteo pentru zona Capitalei. Cum va fi vremea în București? 

După ce în urmă cu o zi au fost emise mai multe avertizări meteo de vreme rea, în cursul serii fiind emis chiar cod roșu de ploi torențiale, meteorologii anunță vreme bună în prima parte a zilei de miercuri, 1 iunie 2022.

Vremea va fi caldă, însă după prânz pot să mai apară averse, acestea fiind însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

În cursul zilei de miercuri, temperatura maximă va urca până la 30-31 de grade, vremea fiind mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar.

Citeste si: Avertizare RO-Alert în Capitală. A fost emis cod roșu de vreme rea: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și protecție”