Cod galben de vreme rea în România: ce zone se află sub avertizare de ploi torențiale și grindină

Author: Diana Bostan
Actualizat: 23 sep 2023, 15:16

Cod galben de vreme rea în România

Sursa: PixaBay

Meteorologii vin cu vești proaste pentru prima zi de weekend. Vezi ce regiuni din țară se află sub cod galben de vreme severă.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vreme severă în România. Sunt așteptate ploi torențiale, grindină și descărcări electrice.

Cod galben de vreme rea în România

Deși țara noastră se confruntă cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, specialiștii ANM vin și cu vești proaste pentru unele regiuni din țară. Codul galben de vreme severă va fi valabil începând de astăzi, 23 septembrie, de la ora 18:00, și până duminică, la ora 3:00.  

Citește și: Avertizare ANM: Cod galben de ceață valabil în România. Iată zonele afectate

Codul galben de vreme rea este așteptat în cinci județe din România, din regiunile Crișana, Banat și Maramureș. Meteorologii au anunțat furtuni violente, ploi torențiale și chiar grindină.

Citește și: Meteorologii, anunț de ultimă oră despre iarna 2023-2024! Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În Crișana, Banat și Maramureș sunt așteptate intensificări ale vântului, cu valori între 55 și 60 km/h, iar izolat pot rafalele pot ajunge și până 70 km/h. Cantitățile de apă pot ajunge la 15-20 litri/mp, iar izolat chiar peste 25 litri/mp.

Vremea va fi caldă în Capitală

Capitala va fi ocolită de fenomenele meteo extreme în zilele de weekend. Cerul se va menține senin, iar temperaturile vor depăși cadrul normal pentru această perioadă.

Temperaturile se vor situa între 19 și 21 de grade Celsius în zilele de sâmbătă și duminică.

Citește și: ANM avertizează: Furtuna Rea care a făcut pagube masive în Italia a ajuns și în România. Cod galben de ceață în mai multe județe

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura de o vreme frumoasă și în următoarea perioadă, fiind o vreme perfectă pentru plimbările în parc sau pentru alte activități în aer liber.

Cum va fi vremea la mare

Cerul va fi în mare parte senin, vremea va fi foarte călduroasă, iar indicele UV va fi de 5 din 11.

Citește și: Inundații catastrofale în Grecia! Trupurile fără viață ale oamenilor au fost purtate de ape în Marea Egee

Temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 20 de grade Celsius.

Apa mării va avea 24 de grade.

Cum  va fi vremea la munte

Cerul va fi în mare parte senin, vântul va sufla variabil, iar indicele UV va fi de 5 din 11. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?