Cod galben de vreme rea în România! Peste 20 de județe sunt vizate de ploi și vijelii

Author: Lavinia Medrea

Peste 20 de județe sunt vizate de ploi și vijelii

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi dimineața un cod galben de vreme severă.

De azi, 10 august 2023, începând cu ora 10:00 și până diseară, intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale și vijelii în zona montană. 

Cod galben de vreme rea în România

Codul galben vizează 26 de județe din țară, total sau parțial. În Capitală, specialiștii au anunțat vreme călduroasă cu posibile precipitații după-amiaza și seara. 

Avertizarea meteo intră în vigoare de pe 10 august, ora 10:00 până pe 10 august, ora 20:00. 

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 11 august 2023 în țară: Sunt așteptate ploi locale, iar în restul regiunilor vor fi ploi de scurtă durată. Află cum va fi vremea la mare la sfârșit de săptămână

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În zonele muntoase, vom avea parte de perioade instabile din punct de vedere atmosferic, care se vor manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 50- 60 km/h și, izolat, grindină.

Pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, volumul de apă se va încadra între 20- 25 l/mp și izolat va trece de 30- 40 l/mp.

Conform ANM, aceste fenomene vor fi prezente izolat și în restul teritoriului.

Prognoza meteo în București

Azi, 10 august, vremea se schimbă în țară, astfel că în majoritatea zonelor va ploua. Sunt posibile descărcări electrice și grindină, iar temperatura maximă nu va depăși intervalul de 22- 31 de grade Celsius. Dacă vorbim de minime, acestea nu vor trece de 8- 20 de grade Celsius.

În București, vremea va rămâne tot călduroasă. E posibil să plouă după-amiaza și seara, așa cum afirmă prognoza specială pentru București, emisă de ANM. 

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 10 august 2023 în țară: Vremea se schimbă și va ploua în toată țara

Între orele 10:00- 20:00 astăzi, vremea va fi frumoasă în general în Capitală, cerul va fi variabil și înnorat temporar după-amiaza și seara, când s-ar putea să apară ploi slabe de scurtă durată.

Vântul va bate slab și moderat, iar temperaturile maxime nu vor trece de 29- 30 de grade Celsius.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?