COD GALBEN si PORTOCALIU de ploi pentru Capitala si mai multe judete

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 16:48

In intervalul mentionat, vremea se va raci considerabil, in special in regiunile extracarpatice si cele centrale.

Temperaturile din timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului, se mai arata in avertizarea emisa de Adminstratia Nationala de Meteorologie (ANM). Meterologii au emis, de asemenea, doua atentionari cod galben de ploi, care vizeaza, incepând de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00- luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Vâlcea, Arges si Dâmbovita.

Potrivit ANM, din seara zilei de duminica, 29 septembrie, pâna in dupa-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20- 25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 de litri pe metru patrat.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.