Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat județele vizate

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 27 sep 2024, 22:48

Meteorologii au emis avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru diferite intervale și zone ale țării

Sursa: PixaBay

Începând cu 28 septembrie, ora 18:00, și până pe 30 septembrie, mai multe regiuni din România se vor confrunta cu fenomene meteorologice severe, incluzând ploi torențiale, vânt puternic și grindină.

Meteorologii au emis avertizări de cod galben și cod portocaliu pentru diferite intervale și zone ale țării.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi torențiale în Transilvania, Banat și Crișana: Cum va fi prognoza meteo în țară sâmbătă, 28 septembrie 2024

Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în perioada 28-29 septembrie

Cod galben

28 septembrie, ora 18 – 29 septembrie, ora 10

Pentru perioada menționată, Meteo România a transmis următoarele:

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.”

29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 22

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”

„În intervalul menționat, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.”

Cod portocaliu

29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 12

În următoarele zile, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali și Orientali vor fi afectate de ploi torențiale și abundente. Autoritățile au emis avertizări pentru aceste regiuni, unde se așteaptă cantități mari de apă într-un interval scurt de timp.

Citește și: Zonele din România care sunt amenințate de furtuna Ashley! Autoritățile pregătesc măsuri de urgență pentru a evita o catastrofă

„În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp”,  transmit meteorologii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.