Cod galben și portocaliu de vânt în mai multe județe din țară. Meteorologii au emis avertizări valabile până miercuri, 2 octombrie

Autor: Laura Macovei

Meteorologii au emis, marți, două avertizări Cod galben de vânt, care vizează zone din zece județe, și o avertizare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, valabilă în jumătate din județele Tulcea și Constanța.

Aceste fenomene sunt așteptate să se manifeste cu intensitate în următoarele zile și vor afecta în special regiunile de la malul Mării Negre și Delta Dunării.

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 30 septembrie – 14 octombrie 2024: Se anunță zile ploioase, alternate cu valuri de căldură și temperaturi de peste 20 de grade Celsius

Cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului

Conform prognozelor, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, vântul va sufla cu rafale ce pot atinge viteze de 50-70 km/h. În zonele de pe litoral și în Delta Dunării, vântul va fi și mai puternic, cu rafale care vor ajunge la 70-90 km/h. 

Cod galben 

Interval de valabilitate: 01 octombrie, ora 10 – 02 octombrie, ora 02
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, estul Munteniei

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația lui Alin Oprea. Cine știe oare câte se află în spatele acestui munte de talent?"

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h,” arată meteoromania.

Cod portocaliu 

Interval de valabilitate: 01 octombrie, ora 10 – 01 octombrie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: litoral și deltă

„Pe litoral și în deltă, vântul va avea intensificări puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h.”

Cum va fi vremea în București

De asemenea, în intervalul 1-2 octombrie, în București se așteaptă o ușoară creștere a temperaturilor față de ziua precedentă, cu valori maxime de 19-21 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Noaptea, temperaturile vor scădea până la 7-9 grade, fiind ușor mai scăzute în zona preorășenească.