Cod galben și portocaliu de viscol în mai multe județe ale țării. ANM a anunțat până când va mai continua să ningă

Autor: Amalia Georgescu
ANM a emis avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol
Sursa: unsplash

Iarna și-a intrat serios în drepturi, astfel că ANM a emis mai multe informări cod galben și portocaliu de viscol. Iată care sunt cele mai afectate județe ale țării și când se vor opri ninsorile.

Ninsorile puternice au cuprins aproape toată țară, iar în unele regiuni ale țării, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și portocaliu de viscol. Iată până când sunt valabile avertizările meteo și ce zone sunt vizate

Cod galben de viscol până joi la ora 10:00

Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de viscol care este valabilă până joi, 28 ianuarie, la ora 10:00.

Avertizarea meteo a intrat în vigoare pe 27 ianuarie, ora 10:00 și vizează Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. În aceste zone, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că va continua să ningă moderat cantitativ și că în intervalul menționat se va depune strat nou și consistent de zapadă. Mai mult, vântul va sufla cu putere, astfel că la rafală va atinge 55...65 km/h. Vântul va viscoli ninsoarea, iar specialiștii atrag atenția că acest lucru va duce automat la scăderea semnificativă a vizibilității. 

Cod portocaliu de viscol până la ora 21:00

Meteorologii anunță că în județele Constanța și Tulcea va fi viscol și vizibilitate redusă până la ora 21:00. A fost emis un cod portocaliu de vreme rea care este valabil în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00. În județele Constanța și Tulcea va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Sunt anunțate intensificări susținute ale vântului, astfel că la rafală se pot atinge viteze de 70...80

km/h, ceea ce va face ca zăpada să fie viscolită și troienită, iar vizibilitatea să scadă sub 50 m. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe lângă avertizările cod galben și portocaliu de viscol, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai emis o informare meteorologică de vreme rea. În intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, în regiunile estice și sud-estice vântul va sufla cu putere și la rafală poate atinge viteze de 50...60 km/h. În zonele de munte, mai exact în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla cu 55...

65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 23 ianuarie. Vremea continuă să se încălzească!

Meteorologii anunță că în centrul și sudul Munteniei, dar și local în Moldova și în zonele de munte va mai continua să ningă.

Ce se întâmplă cu vremea în București?

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru zona Capitalei. Vremea se va menține în general închisă în perioada următoare și în cursul zilei de miercuri va mai ninge, astfel că stratul de zăpadă poate atinge 6...12 cm. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minima va fi de -3...-2 grade. 

Astfel, vremea va continua să fie urâtă și în zilele ce urmează. Va ninge și vântul va sufla cu putere, viscolind zăpada și ducând la scăderea vizibilității.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 22 ianuarie. Vremea continuă să se încălzească! Temperaturi de primăvară