COD PORTOCALIU DE NINSORI SI VISCOL: Circulatie inchisa pe A2 si pe 47 de drumuri nationale. 85 de trenuri anulate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:38

Nouasprezece judete si municipiul Bucuresti se afla sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, circulatia rutiera fiind inchisa pe autostrada A2 Bucuresti - Cernavoda si pe 47 de drumuri nationale. De asemenea, este afectat transportul feroviar si cel aerian.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat aproape 1.300 de solicitari in ultimele 24 de ore, mai bine de jumatate fiind urgente de cod rosu si cod galben, dintre care 42 pentru fracturi, 15 pentru traumatisme prin cadere pe gheata si cinci pentru persoane cazute in strada.

Toate aeroporturile sunt deschise, cu exceptia Aeroportului din Iasi, care ar putea fi redeschis luni, dupa ora 10.00, fiind intarzieri la decolare datorate degivrarii, potrivit situatei anuntate luni dimineata de Ministerul Transporturilor.


Pe Aeroportul Baneasa sunt patru curse care au intarzieri la decolare si o cursa cu intarziere la aterizare.
Totodata, pe Aeroportul Otopeni sunt opt curse care au intarzieri la decolare si o cursa cu intarziere la aterizare. Porturile pe Dunare sunt deschise, dar patru nave sunt inca blocate de gheata, potrivit situatiei anuntate luni dimineata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Conform situatiei inregistrate pana la ora 9.00,
nu sunt porturi inchise si se opereaza in conditii de iarna.
Patru nave sunt blocate din cauza podurilor de gheata, iar probleme deosebite sunt doar pe sectorul Dunarii maritime. In zona Canalului Sulina se actioneaza pentru spargerea banchizelor de gheata. Pana luni dimineata nu au fost semnalate situatii de pericol.

Cursele de pasageri sunt in continuare suspendate din cauza ghetii pe rutele Crisan- Caraorman, Crisan- Mila marina 23 sat, Tulcea- Periprava, Tulcea- Sfantu Gheorghe si Tulcea- Sulina.





 

Taguri: