Cod portocaliu de ninsori si viscol! Cum va fi vremea joi si vineri

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 22 mar 2018, 13:32

14 judete din sudul Romaniei si municipiul Bucuresti se vor afla sub cod portocaliu de ninsori si viscol incepand de joi, ora 23:00 pana vineri, ora 15:00.

Se anunta ninsori consistente si vant puternic, iata ce ne asteapta:

Joi

Vremea va fi in continuare mult mai rece decat in mod normal in ultima decada a lunii martie.

Spre seara va incepe sa ninga slab, dar cu precadere in a doua parte a noptii, ninsoarea va deveni abundenta, iar vantul se va intensifica, astfel incat rafalele vor atinge

45...50 km/h si temporar in jur de 55 km/h, viscolind zapada si diminuand vizibilitatea.

Stratul de zapada depus peste cel deja existent va fi consistent, neuniform, cu grosimi, in medie, de 15…20 cm. Temperatura va scadea treptat, astfel incat minima de vineri dimineata va fi de -5...-4 grade, iar intensificarile vantului vor amplifica senzatia de frig.

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de rece.

Va continua sa ninga abundent in orele diminetii, cand si vantul va avea intensificari cu rafale de 50...55 km/h, viscolind temporar ninsoarea si diminuand vizibilitatea.

Apoi, atat ninsoarea, cat si vantul, vor fi in diminuare ca intensitate, astfel incit seara ninsoarea va inceta, iar vantul nu va mai depasi 20…30 km/h. Grosimea totala a stratului de zapada, cand va inceta ninsoarea, va fi in medie de 25…35 cm.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, dar intensificarile de vant din prima parte a zilei vor amplifica senzatia de rece. Temperatura minima de sambata dimineata va fi de- 4...-2 grade.