Cod portocaliu de ploi. Guvernul a intrunit comandamentul pentru situatii de urgenta. Vezi ce judete vor fi afectate!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 16:48

Capitala si alte opt judete ale tarii se vor afla sub cod portocaliu de ploi. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca precipitatiile vor depasi 80 de litri pe metru patrat.

Capitala si opt judete din tara se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00- miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM. Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta se reunesc la Palatul Victoria, la ora 10.00, avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Potrivit Mediafax, in intervalul mentionat, vremea se va raci considerabil, in special in regiunile extracarpaticesi cele centrale, unde frecvent temperaturile din timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale

ale acestei perioade a anului, se mai arata in avertizarea emisa de Adminstratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Meterologii au emis si doua atentionari "Cod galben" de ploi, care vieaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud atarii. Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00- luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitalasi judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiusi, partial, Valcea, Argessi Dambovita.

Potrivit ANM, din seara zilei de duminica, 29 septembrie, pana in dupa-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20- 25 de litri pe metru patratsi izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 de litri pe metru patrat.

In intervalul luni, ora 13.00

- miercuri, ora 8.00, CODUL GALBEN DE PLOI se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vranceasi Galati, urmand sa acopere integralsi judetele Valcea, Argessi Dambovita." In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogeasi sudul Moldovei, va ploua pe arii extinsesi se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 30…35 l/mpsi izolat 60…70 l/mp. In sudulsi sud-estul teritoriului vantul se va intensifica, cu viteze de 50...70 km/h, iar in Baragansi Dobrogea se vor depasi temporar 80 km/h", se arata in cea de-a doua atentionare cod galben.


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut tuturor responsabililor din cadrul municipalitatii sa ia masurile necesare pentru a preveni problemele ce le-ar putea cauza ploile anuntate de meteorologi printr-o avertizare de tip cod portocaliu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?