COD ROȘU de caniculă în mai multe regiuni din țară! Temperaturile depășesc 40 de grade. În Capitală vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 26 iul 2022, 17:10
Cod Rosu de canicula in toata Romania

Meteorologii au emis o avertizare de cod roșu de caniculă în mai multe regiuni din țară. În București, vremea va fi toridă și se va resimți un disconfort termic ridicat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod roșu de caniculă pentru zilele acestea. Vremea va fi toridă, iar mercurul din termometre va indicat temperaturi de peste 40 de grade. În Capitală va fi extrem de cald și se va resimți un disconfort termic ridicat.

COD ROȘU de caniculă în mai multe regiuni din țară

Pe final de săptămână, joi și vineri, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Maramureș, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi extreme pentru această perioadă.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. De asemenea, în toiul nopții temperaturile nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade.

Joi și vineri valul de căldură va cuprinde întreaga țară și se va resimți un disconfort termic ridicat, indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități.

În regiunile Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei temperaturile se vor situa între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiza și seara, vor mai fi pericole cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin ploi torențiale, descarcări electrice, intensificări ale vântului pentru scurtă durată, vijeli și grindină.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 23 iunie 2021. Cod Galben de ploi torentiale! Ce valori termice se vor inregistra?

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea va fi toridă, cu disconfort termic ridicat, astfel indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiază și seara este probabil ca cerul să se înnoreze și să apară averse torențiale, descarcări electrice, intensificări ale vântului de scurtă durată și condiții de grinidină.

Temperatura maximă va ajunge la 33 de grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Joi și vineri vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Posibilitatea de apariție a instabilităților atmosferice este foarte mare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34...36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.

Citeste si: Cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat! Iată care sunt zonele vizate!