COD ROȘU de caniculă în mai multe zone ale țării. Meteorologii anunță temperaturi extreme. Prognoza meteo ANM vineri, 1 iulie 2022.

Editor Web: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 mar 2023, 01:10

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Meteorologii au emis o avertizare meteo cod roșu de caniculă. Vremea va deveni deosebit de caldă în orele următoare și pe parcursul zilei de vineri. Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 1 iulie 2022.

Meteorologii anunță temperaturi extreme atât în cursul zilei de joi, cât și vineri, 1 iulie 2022. Cum arată prognoza meteo ANM la nivelul întregii țări și ce zone din țară se află sub cod roșu de caniculă?

Cod roșu de caniculă. Prognoza meteo ANM vineri, 1 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Urmează zile de foc pentru România, potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor.

Sunt anunțate temperaturi extreme, de la până la 39 de grade, motiv pentru care a fost emis cod roșu de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că pe 30 iunie și 1 iulie 2022, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi extreme în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud. Aceste zone sunt sub cod roșu de caniculă, meteorologii precizând că temperaturile pot depăși recordurile absolute ale perioadei, acestea situându-se între 38 și 39 de grade.

Inclusiv în timpul nopților va fi deosebit de cald, minimele fiind cuprinse între 20 și 24 de grade.

În Banat, Transilvania și Moldova este cod portocaliu de caniculă, meteorologii anunțând maxime cuprinse între 36 și 38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat atât în timpul zilei, cât și noaptea, minimele din timpul nopții situându-se între 18 și 22 de grade. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Restul țării se află sub cod galben de caniculă, maximele fiind cuprinse între 33 și 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat. Noaptea, minimele se vor situa între 17 și 20 de grade.

Citeste si: Canicula vine peste România! În ce județe vom avea cod portocaliu. ANM a făcut anunțul

Vremea în București vineri, 1 iulie 2022

Prima zi a lunii iulie 2022 aduce o vreme extrem de caldă în Capitală. Meteorologii anunță că maximele vor atinge 34 de grade la orele amiezii, iar disconfortul termic va fi accentuat. În timpul zilei pot să mai apară unele averse, vremea fiind schimbătoare. Noaptea, cerul va fi mai mult senin și se va înregistra o minimă de 20 de grade.

Vremea în Brașov vineri, 1 iulie 2022

La Brașov, ziua de vineri aduce un cer variabil și o maximă de 32 de grade. Izolat, în timpul zilei pot să mai apară ploi de scurtă durată. Temperaturile se vor menține ridicate și după lăsarea serii, meteorologii anunțând o minimă de 17 grade. Cerul va fi senin spre parțial noros, însă nu va mai ploua.

Vremea în Constanța vineri, 1 iulie 2022

Vremea va fi destul de schimbătoare și la Constanța în cursul zilei de vineri, atunci când pot să mai apară precipitații sub formă de ploaie. Temperatura maximă va atinge 28 de grade, în timp ce minima din timpul nopții se va situa în jurul valorii de 20 de grade. 

Citeste si: Vremea în luna iulie 2022. Ce temperaturi ne așteaptă în a doua lună a verii de anul acesta